IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT ще има електрически наследник

Моделът ще бъде с радикално променен дизайн

Любителите на Audi TT получават добра новина – ще има наследник на популярния германски спортен автомобил, но както може да се досетите - ще бъде електрически. Третото и последно поколение на емблематичната кола спря през 2014 г. и след това няколко пъти се появиха слухове за наследник, но това така и не стана.

 

Audi-TT

 

Имаше предположения, че новият Audi TT може да бъде или кросоувър купе, или спортен седан. Тези проекти обаче така и не бяха реализирани. И след като решението се „печеше“ поне 4 години, сега вече се знае, че автомобилът с две врати ще получи изцяло електрическо задвижване. Не се знае обаче датата на дебюта, както и името.

Маркус Дюйсман, изпълнителен директор на Audi потвърди, че в бъдещата гама на компанията от Инголщат ще има еквивалентен модел на Audi TT. И ще бъде 100% електрически, съобщава motorisumotori, като се позовава на разговор между Дюсман и германски журналисти. Уверенията са, че електрическата версия ще може да осигури същото удоволствие от шофирането като колите с двигатели с вътрешно горене Audi TT. Освен това бъдещият TT може да запази известна философия от сегашния автомобил, но не е задължително да бъде негов наследник. Това се дължи на факта, че приемникът ще получи по-модерен и дори радикален дизайн, подобен на e-tron. Освен това има голям шанс в купето все още да има само две места, за да могат инженерите да минимизират теглото на модела.

 

Audi-TT-1-1152x540

 

Новият TT ще бъде изграден върху платформата PPE Premium, която също ще формира основата на 718 Cayman. Тези автомобили обаче ще се различават не само по дизайн, но и по отношение на механиката. Audi ще получи собствени електрически двигатели, за да гарантира висока производителност.

Архитектурата PPE поддържа предно, задно и задвижване на всички колела, така че спортната кола може да се предлага в няколко варианта.
Има голяма вероятност обаче германската компания да запази само конфигурацията на предното задвижване в TT. Електрическият мотор може да е в задната част на автомобила, което би му позволило да има по-ниско тяло, което ще е добре за аеродинамиката.

 

Audi-TT-2

 

До днес трите поколения на Audi TT, всички произлизащи без изключение от Audi A3 и Volkswagen Golf, разполагаха с двигатели с вътрешно горене - бензинови и дизелови, под предния капак.

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Компактни седани като А3 и Голф! В Аутомедия подържат нивото на Петърчо стабилно, явно нямат намерението да си пишат статиите грамотно, а може и да е нарочно за да има повече коментари
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    ДВГ умира и това е добра новина . Лошото е , че смъртта ще бъде дълга и мъчителна .