IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Руският Rolls-Royce” представи и втория си модел

Продажбите на кросоувъра Aurus Komendant стартират през пролетта

Новият руски производител Aurus официално представи втория си модел. Това е големият, луксозен SUV – Komemdant, който е сочен от създателите му за конкурент на Rolls-Royce Cullinan. За това говори и обявената цена на автомобила, която е по-висока от тази на британския всъдеход.


Aurus Komendant


От компанията-производител посочват, че над 70% от детайлите в Komendant са произведени в Русия. Останалите идват от чужбина – от държави, които не са наложи санкции на Русия заради нахлуването на нейните войски в Украйна.

Новият модел ще се предлага в общо 9 цвята на каросерията, като три от тях (включително оранжевият, в който е боядисан представения по време на премиерата автомобил) , са напълно нови. Предвидени са огромни възможности за персонализация – както на екстериора, така и на салона.


Aurus Komendant


Aurus Komendant получава пневматично окачване, която го отличава от останалите модели на марката - седан, лимузина и миниван, които са с обикновени пружини. Това ще бъде и първияг „драйвърски“ модел на марката, като водачът ще има възможност да сменя предавките с лостове на волана, а не да оставя този процес на електрониката. В списъка с оборудване попада и автоматизираната система за помощ на водача (ADAS), която представлява автопилот от начално ниво.

Задвижването е идентично с този на вече представения луксозен седан Aurus Senat. Под капака на всъдехода са поставени бензинов двигател V8 4.4 с два турбокомпресора, електромотор с мощност 62 к.с. и 9-степенна автоматична скоростна кутия на руския производител KATE. Съвкупната мощност на хибридната система е 598 к.с.


Aurus Komendant


Всъдеходът вече е преминал климатични изпитания при температура от -40 градуса по Целзий в субарктичен климат около Полярния кръг до +50 градуса по пътищата на Абу-Даби, както и тестове в условия, които изискват повишено внимание към безопасността. 

Komendant ще се произвежда в завода в Елабуг, като това ще започне в началото на 2023 г. За тогава са предвидени и първите продажби, като цените на модела започват от 33 милиона рубли (576 671 долара).


Още снимки от премиерата на луксозния SUV - вижте в галерията:

Снимки: Motor


0 от 500