IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aurus направи и електрически мотоциклет

Merlon ще има мощност от 190 коня и ще изминава 200 км с едно зареждане

На продължаващото международно изложение Innoprom в Екатеринбург НАМИ разкри някои подробности за електрическия мотоциклет Aurus Merlon (името на модела идва от бойниците на крепостна стена), който, както се оказа, вече се тества усилено. Ето какво пише в материалите на НАМИ:


 Aurus Merlon


„Прототипът на мотоциклета има завършен външен дизайн. Фиксирани са ключови технологични, компоновъчни и ергономични решения, а експериментална партида от мотоциклети е подложена на пълен цикъл от тестове."

При проектирането на новия мотоциклет са взети предвид изискванията за основната цел - ескортиране на кортеж от висши служители на държави и дипломатически мисии. Готовата експериментална партида Aurus Merlon, както вече стана ясно, е предназначена основно за придружаване на висшите служители на страната.


 Aurus Merlon


В бъдеще електрическите мотоциклети ще се появят в свободна продажба, но определено няма да впечатляват с демократични цени. Основните ползватели на мотоциклета вероятно ще си останат Министерството на извънредните ситуации и Министерството на вътрешните работи на Русия.

Електрическият силов тракт на Aurus Merlon се състои от един електродвигател с мощност 190 конски сили. Той набира първите 100 км/ч за 3.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 километра в час.


 Aurus Merlon
 Aurus Merlon


Капацитетът на батерията не е известен, но с едно зареждане мотоциклетът може да измине приблизително 200 километра. Разработчиците са особено горди, че мотоциклетът безпроблемно издържа на температури до -25 градуса по Целзий.

Ще припомним, че по-рано се появи информация, че руският Aurus разработва алтернативни изцяло електрически силови трактове за своята гама. Първите електрически превозни средства на марката може да се появят още през 2024 година.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ogog ( преди 1 година )
    # 5, със 100% сигурност съм имал повече от тебе.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Ще, ще......Един прототип на Лада извадиха и путин не можа да му отвори багажника.....Нека новия Москвич пуснат първо, да видим как е, пък после ще чакаме новия Иж Юпитер.....
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 2,за да го купят от японците,те трябва да го произведат,а за да го произведат японците им трябваат продуктите за това производство от Русия.А,сега сметни кой ще може да произвежда без проблеми сам и кой ще блее като овца на заколение.До преди спец операцията бе лесно,за да не се набага да се открива топлата вода наномо.Сега това се налага и руснаците ще си я открият,а вие ще я загубите.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимный Аноним ( преди 1 година )
    #2 ще ви разкрия ужасна тайна-всичко, което изброихте, се произвежда в Русия. И ако благодарение на западната пропаганда смятате, че в Русия не се произвежда нищо освен нефт и газ, тогава отворете сайта на заводы.рф и вижте колко произвежда Русия! България не произвежда и 1% от това!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3-ти кой мотор нищо не харчи не стана ясно? Ти мотор имал ли си, карал ли си някога? Мотоциклет с ДВГ с размери, като този от статията има разход 5-6/100 при двигател 900-1000 кубика, а ако е с двигател 1200-1500 куб.см. ще има разход над 6/100. Моторите харчат колкото кола, когато са големи. Единствено малките и с по-слаби двигатели харчат малко, нотезив случая няма да са такива. Така, че от електрически мотори има нужда. Лидер са марката Zero. Карал съм и са страхотни, но цената е висока.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Нагледахме се на "безаналогови" Лади, Камази, Ауруси и други инженерни шедьоври от тях, на пазара кога и на чий пазар ще се продават?! Лодкарите по морете викаха: "Който не е виждал делфините, ще ги види пак"!
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ogog ( преди 1 година )
    добре е че има BMW RT и Harley Pan American че да има от къде да се гепи.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    не става ясно ( преди 1 година )
    Откъде ще си купуват електродвигателите,спирачките,окачванията,батериите,електрониката?Ясно е,че руснаците ще произвеждат тенекиите.А горните неща,за които руснаците нямат производствен капацитет явно ще се купуват от японски производители,но чрез подставени фирми,защото японците наложиха тотално ембарго на Русия.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Когато цената няма значение, всеки инженер може да постигне невероятни неща.