IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aurus ще направи и „пътническа“ суперкола

Машината получава бензиновия двигател от лимузината Senat

Представеният през май състезателен болид BR03 ще получи и пътническа версия, която ще се предлага в свободна продажба. Това стана ясно след подписване на споразумение между компанията BR Engineering и Московския политетехнически университет за разработка над два модела – електрически болид за състезания и граждански вариант с двигател с вътрешно горене.


Aurus


В основата на двете коли ще бъде именно болидът BR03 (на снимката). Той е оборудван със състезателен V6 мотор от Renault, развиващ 420 к.с. и секвенциална скоростна кутия Sadev. С тази машина отборът на SMP Racing, който е собственост на руския милиардер Борис Ротенберг, ще участва в сериите за издръжливост.

Засега технически данни на електрическия болид не се съобщават, но пътническата версия ще получи 4,4-литровия бензинов мотор на новата руска марка Aurus. При предлаганата вече на пазара лимузина Senat той е част от хибридна система, като засега не е ясно дали подобно задвижване ще се използва и при „руското Ferrari”.

Известно е обаче, че в създаването на автомобила ще участва Николай Фоменко, който преди години ръководеше проекта за направа на руска суперкола Marussia. За ръководител на разработката е назначен известният руски пилот Алексей Алешин, който отдавна си сътрудничи със SMP Racing.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ердоган, цитираш наготово фалшиви писания на дойче зеле и прочее западна шитня. Поинтересувай се малко за да имаш собствено мнение и да не живееш в лъжа.
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    хард ( преди 2 години )
    Интересно ми е колко от съставните части на тоз *** са руско производство....
  • #1
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Ердоган ( преди 2 години )
    Руснаците са си некадърници.Дай им военна техника-която е гола вода и спички.И друг да им помага-пак не става.Президента им е тоталитарист и КаГеБейски гад.Най-хубавата руска кола е Москвич-копие на немска.Това е.Путин си смазва народа-като Ердоган