IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley се отказва от V8 при два модела

Bentayga S и Azure получават V6 хибридно задвижване

Масовата трансформация в автомобилната индустрия от двигатели с вътрешно горене към електрически взима поредните си „жертви“ - Bentley се отказва от 4,0-литров V8 мотор с 542 к.с. в два от моделите си на пазара в Обединеното кралство, съобщава Autocar.

 

bentayga_s_hybrid_front_dynamic

 

Bentley Bentayga S и Azure получават V6 хибридни задвижвания за 2023 г., което е нова стъпка към тоталната електрификация на марката. Двата луксозни SUV ще се присъединят към пет други хибридни модели, включително съществуващите Bentayga и Bentley Flying Spurs, като мост към предстоящите пет електрически автомобила на Bentley, първият от които е планиран да се появи на пазара през 2025 г. До тогава фирмата цели да електрифицира цялата си гама.

Мощността на Bentayga S и Azure идва от подобрена версия на задвижването, използвано в стандартния хибрид Bentayga. То съчетава 3,0-литров TFSI V6 двигател с електрически мотор със 134 к.с., който се захранва от 18 kWh батерия. Общата мощност е 456 к.с. И двата автомобила ускоряват от 0 до 100 км/ч за 5,3 сек. Компанията също така твърди, че и двете коли могат да изминат повече от 27 мили (43 км) само на електричество.

 

bentayga_s_hybrid_interior_2

 

Други ключови промени включват допълнителни корекции на механиката на Bentayga. От компанията информират, че шасито сега е с 15% по-твърдо при Azure, което позволява „по-динамична“ настройка на електронната система за контрол на стабилността. И допълват, че автомобилите Azure са насочени повече към комфорта, с „тихо, изискано шофиране“ и също така уверяват, че Azure е между 4% и 26% по-тих от конкурентите си.

Същевременно Bentayga S се предлага с уникална хибридна спортна изпускателна система с различен звук. Този вариант включва спецификацията Blackline, която добавя полиран метал към няколко екстериорни елементи, както и черно за огледалата на вратите, страничните прагове, рамката на фаровете и решетката на радиатора.

 

bentayga_azure_hybrid_front_dynamic

 

Стандартни са 22-инчови колела с избор от черно, сребристо или полирано метално покритие. Автомобилът има черни ауспухови тръби и тъмни светлини. И двете коли ще бъдат пуснати в продажба през първото тримесечие на следващата година, но за цени сега не се говори.

 

 

0 от 500