IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley представи най-екстремния Flying Spur

Версията Speed с W12 двигател предлага безграничен лукс при 333 км/ч

Ерата на чистата електрификация наближава все повече и повече, но Bentley все още не иска да изостави своя W12 мотор. Мощният 12-цилиндров двигател е в основата на Flying Spur Speed – най-екстремната версия на флагмана на марката, като издига производителността и лукса на следващо ниво.


Bentley Flying Spur Speed W12


Под капака на тази „суперкола с вечерна роля“, както я определят британците, е поставен 6,0-литров двигател с 635 к.с. и 900 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, но по-впечатляваща е максималната скорост – 333 км/ч, тъй като тя е по-висока тази на Lamborghini Huracan.

В стила на британски производител, тези забележителни характеристики са съчетани с усъвършенствана технология за комфорт при шофиране. Тя се дължи на система за задвижване на всички колела със Torque Vectoring by Brake, която помага за динамично управление на въртящия момент в зависимост от режима на шофиране и на технологията Bentley Dynamic Ride. Последната е съставен от 48-волтова система, която управлява калибрирането на стабилизиращата щанга, подобрявайки усещането зад волана.


Bentley Flying Spur Speed W12


Външно Flying Spur Speed се разпознава по черните детайли на решетката, рамките на фаровете и задните вложки. Зад 22-цоловите алуминиеви джанти са поставени спирачни апарати с 420-милиметрови дискове - най-големите в света (рекорд, споделен с Continental GT).

Сред опциите се предлагат специални пакети, които подобряват както спортното представяне, така и външния вид на колата. Styling Specification, например, добавя сплитер, мини „поли“ и заден дифузьор от въглеродни влакна, докато Blackline Specification се фокусира повече върху елементи в лъскаво черно.


Bentley Flying Spur Speed W12


В пилотската кабина също има достатъчно възможности за персонализиране. Bentley предлага безкрайни комбинации от материали и цветове, за да може всеки екземпляр да се отличава от останалите в зависимост от желанието на клиента. Сред най-интересните покрития е Dinamica Pure, което се състои от 73% рециклиран полиестер. Комфортът е много висок за всички пътници, като всички седалки са оборудвани с функции за вентилация, отопление и масаж.

Най-екстремното и луксозно Bentley вече може да се поръчва в дилърските центрове на марката. Цените не са обявени, но е вероятно те ще стартират поне от 230 000 евро.


Още снимки на суперлуксозния автомобил - вижте в галерията:

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Фолксваген са върха, дали ще се казва Бентли, Порше, Сеат, Ауди или Шкода, всичко е ламарини на колела но на различна цена. Аз затова си джиткам шкодичката, същото возило, като това на снимката, само дето изглежда по различно.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия решетки и както и фалшивите отвори на ауспусите стават все по големи. Вече на нищо не приличат новите коли. Все едно ги е рисувал някой 12 годишен. Дано скоро да отмине тая мода че е адски грозно. Едно от нещата което ми харесва при електрическите коли е че нямат такива решетки и отвори и всичко е загладено и аеродинамично.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Предимството на w12 пред v12 е точно никакво
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Веднъж се возих на такова Бентли, но двувратка и трябваше да седна на задната седалка. След час и половина едва излязох оттам. Така се бях схванал!
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Който си купи такава кола, не го интересува дали гтр ще го изпревари.
  • #2
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Напъната рябота и пак тежък шлеп един ГТР на 11 години го насирва
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Sveto ( преди 1 година )
    Хубав седан няма лошо Бентли