IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да очакваме от новата Skoda Superb?

Четвъртото поколение на популярния модел ще запази дизеловите си двигатели

Вече е известно, че четвъртото поколение на Skoda Superb ще бъде представено официално през 2023 г., а сега британското издание Auto Express разкрива подробности за новия флагман на чешкия производител.


Skoda Superb


Очаква се, Skoda да въведе нов подход към външния и интериорния дизайн за своя водещ модел, който отново ще се предлага като седан и комби. В основата на новия Superb ще стои изпитаната модулна архитектура MQB на VW Group, като тя обаче ще бъде в модернизиран вариант - MQB Evo. На него ще бъде изградено и следващото поколение на VW Passat, като двата модела ще се произвеждат в Братислава (Словакия).

Новият Superb ще получи леко увеличение на дължината и междуосието, като това трябва да помогне за по-нататъшното му отдалечаване от Octavia, която също порасна на размери в четвъртото си поколение. Промените в дизайна няма да бъдат революционни, като чешкият автомобил ще получи леко преработена осмоъгълна решетка между по-тънките фарове. Под тях ще има решетка с нова форма и изолирани въздуховоди отстрани. По-големите размери стават по-очевидни с дългия заден надвес.


Skoda Superb


Заради платформата MQB Evo няма да има чисто електрически Superb. Вместо това ще видим последното поколение двигатели с вътрешно горене на VW Group, съвместими с новите правилата за емисии Euro 7, които вероятно ще бъдат въведени през 2025 г. Въпреки че популярността на дизела намаля, се очаква при новия Superb да се предлагат различни модификации с мотор TDI, чиято мощност ще варира от 148 к.с. до 197 к.с.

Бензиновите версии ще се предлагат като „мек“ хибрид и plug-in хибрид, като при втория вариант пробегът само на електричество ще надхвърли 100 км. Най-мощната версия с бензинов мотор ще бъде взаимствана от Passat GTE.


Skoda Superb


Интериорът на новия Superb ще бъде изцяло преработен, като ще се заложи на нов подход към начина, по който потребителите взаимодействат с контролните уреди. В Skoda ще се опитат да избегнат проблемите, които имаше в някои модели на VW Group, като използва по по-добър начин своите информационно-развлекателни екрани.

От компанията са категорични, че интериорът на флагмана е огромна стъпка напред, като в него ще бъдат включени детайли от електрическия Enyaq iV – най-вероятно това ще бъде 13-инчовият екран. Както и досега обаче, всичко ще бъде подчинено на функционалността – нещо, на което в Skoda винаги са залагали.

Снимки: Auto Express


0 от 500