IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се отказва от комбито Fabia

Производството на популярния модел приключва тази година

С дължина от само 4,26 метра, последната Skoda Fabia Combi предлага много място за пътниците и обем на багажника между 530 и 1395 литра. Производството на модела обаче ще бъде спряно, което не е изненадващо, тъй като още преди месеци от Skoda обявиха, че няма да има нова Fabia Combi на базата на четвъртото поколение, което се появи през 2021 г.


Skoda Fabia


„В продължение на 22 години Fabia Combi беше гаранция за успех на Skoda. Бихме искали да благодарим на всички лоялни клиенти на Fabia Combi за това доверие! Какво следва? Портфолиото последователно се разширява през последните години и можем да предложим атрактивни алтернативи на Fabia Combi с настоящата Fabia, Scala и Kamiq”, обявиха от компанията.

На някои пазари комбито вече не се предлага, като единственият вариант за покупка на автомобила са останалите налични бройки при дилърите. А спирането на производството ще осигури на Skoda допълнителни мощности, които ще бъдат използвани за новите модели на марката, част от които са електрически.

Историята на успеха на комби-версията на Skoda Fabia започна с премиерата на първото поколение през 2000 г. на автомобилното изложение в Париж. То дебютира година след хечбека, като веднага спечели голям брой почитатели. Моделът предлагаше обем на багажника от поне 426 литра, който може да бъде увеличен до 1225 литра чрез сгъване на задните седалки.

С преминаването към второто поколение обемът нараства до 480 литра и съответно до 1460 литра, като по този показател комбито можеше да се сравнява с моделите от по-горния сегмент. Третата генерация излезе през 2014 г., като тя затвърди успеха на Fabia Combi, увеличавайки обема на багажника до цели 530 литра.

Към днешна дата Skoda е произвела над 1,5 милиона бройки от Fabia Combi (включително търговския вариант Praktik). Това означава, че дялът на Combi от всички бройки от трите поколения е 34%.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Stanetzz ( преди 1 година )
    До #1В момента на никой производител в шоурума не може да видиш модел под 40к лв.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Обективен ( преди 1 година )
    Нещо си били повярвали?! Хахаха, имате ли идея, че в момента за нова Шкода се чака между година и година и половина, защото от доста години Шкода чупи всякакви рекорди по продажби! Цените на всички автомобили са с поне 30% нагоре и няма как от Шкода да направят изключение! Но Шкода остана единствената марка с перфектен баланс между цена и качество! Другите бяха Опел, но преди да ги купи Пежо. Дачиите са перфектни, но за служебни автомобили, има още доста да развиват качеството в интериора!
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Заради колите които най много замърсяват въздуха и са най опасни за човечеството,а именно ел.колите.....- спират комбито!!???... Но ще дойде Тръмп и всички ще отидат при бай Ставри!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Ама ако искат бе. Дачия ще си купуваме. Нещо си повярваха всички с тези цени.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То затова и клиентелата им ги напуска кой с пари ще ги даде точно за шкода
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Комбито беше за по-бюджетни купувачи, а шкода вече се отказва от тях. В момента в шоурумите на шкода няма да видите изложен модел за по-малко от 40 хил. лв.