IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британците не харесаха избора на кола на новия си премиер

В началото на управлението си Лиз Тръс предпочете употребяван Range Rover

Новият премиер на Великобритания – Лиз Тръс, е отскоро на поста си, но вече получи някои критики. И те са свързани с избора и на служебен автомобил, с който се придвижва през първите дни на управлението си.


Лиз Тръс


Всъщност, Тръс разгневи британските медии още в деня, в който беше избрана на поста от нейната партия. Тогава тя продължи да се придвижва със служебното BMW 7-Series, на което се возеше като министър на външните работи. А това не се хареса на някои медии, които веднага зададоха въпроса „Може ли да си представите, че някой, който е избран за лидер на Германия, Франция, Италия или САЩ, ще се вози на нещо различно от немско, френско, италианско или германско?“

Екипът на новия премиер реагира незабавно и още на следващия ден Тръс се появи с кола на британска марка, макар тя да е собственост на индийци. Вместо в луксозния Jaguar XJ на предшественика си Борис Джонсън министър-председателят вече се вози на Range Rover, което също не се хареса на част от британците.

Проблемът в случая е, че всъдеходът не е нов и е с двигател с вътрешно горене, а Великобритания е сочена като една от държавите, които се борят най-сериозни с климатичните промени. И която още от 2030 година ще въведе забрана за продажба на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене.

„Дамата със сигурност трябва да дава пример и активно да демонстрира, че има смелостта да заложа на електрическо превозно средство и на пестелива финансова политика. Което означава преминаване от нейния Range Rover към по-чиста и по-евтина кола – може би Jaguar I-Pace. Тя има и по-екологични опции за Range Rover“, коментира AutoExpress.

Критиките не спират дотук, ами се прехвърлят и върху начина на придвижване на новия премиер и нейният кортеж. Веднага след обявяването за премиер Тръс пристигна с хеликоптер в базата на военно-въздушните сили край Лондон, откъдето се качи на въпросния Range Rover и се отправи към „Даунинг Стрийт“. Наблюдатели констатираха, че колоната от коли, съпровождаща новия премиер, е нарушила почти всички правила за движение, при това в част пик, когато улиците на Лондон са пълни с автомобили.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аз да ви кажа ( преди 1 година )
    ... с четири крачета мале - ле, и едно резервно оле-ле... Да вземе пример от класиките в жанра и да жули екологично
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    Тя няма проблем да се вози в електричка и го е казвала! Проблем имат МИ6, които имат специфични изисквания за бронировката на "Първата Лимузина" по очевидни причино - този Рейндж Роувър тежи над 5 тона и е с модифициран двигател V8 с две турбини! ТРЯБВАТ ЯКО КОСНКИ СИЛИ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ ЗА ТАКАВА ТЕЖЕСТ!
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    То ... ( преди 1 година )
    първо някой трябва да хареса новата "премиер" па после и колата и!
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Те избирателите да гледат как работи, не в кво се вози. Електричките не стават за сериозни пътувания и да не ги натрапват така безогледно. Айде покрай безкрайната реклама, да почнем да си отваряме малко очите и да пробваме да мислим.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Че в сащ не се возят на германски а на Линкълн и КЕдилак
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    MIKE ( преди 1 година )
    Хубаво е да се отбележи, че Jaguar I-Pace с нищо не е по-чист от нейния Range Rover и това е точно заради батерийте.
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да си вземе една каручка са магаренце. По екологично от това няма.