fallback

Как Toyota MR2 стана японското Ferrari за бедняци

Такъв автомобил на 22 години у нас се продава сега за 30 000 лв.

През осемдесетте и деветдесетте години на миналия век продуктовата линия на японския автомобилен гигант Toyota е пълна със спортни автомобили за всеки вкус. Компанията предлага голямата Supra, хомологираната Celica GT-Four за световния рали шампионат, бързото комби Caldina GT-T, компактните купета с предно задвижване и високооборотни атмосферни двигатели, известните Mark II Tourer V и Chaser Tourer V, спортните седани Soarer Grand Tourer и Crown Athlete V с 2,5-литров 6-циндров двигател.

В това разнообразие има и един напълно уникален, самостоятелен модел с нетипичен дизайн и технически решения за Toyota - MR2. Третото поколение на Toyota MR2 се произвежда до 2007 г., а и сега у нас още може да се намерят коли в движение и такива, които се продават. Има и обява за Toyota MR2, произведена през 2000 г., за която продавачът иска 30 000 лева.

Вижте някои факти за автомобила, за който ценителите на шофирането твърдят, че доставя истинско удоволствие, а също така е наричан японското Ferrari за бедни.

Какво трябва да знаете за Toyota MR2 (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #4
    Вин ( преди 1 година )
    Трагикомедия е в българско сайтче да се определят, кои коли са за "бедняци" през осемдесетте години, когато тук се чакаше ред над десет години за съветски трошкяк! Още повече, че всъщност тази Тойота не била чак толкова евтина!
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Бъркате Toyota-та с калибра.
  • #2
    Смех ( преди 1 година )
    Че то японска кола за небедняци имали?
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Първото поколение добро, второто още по-добро, но третото прилича на жаба и то не симпатична.
fallback
Последни