IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Помните ли най-необикновения влекач в историята?

Странната идея за кабина под ремаркето датира от началото на 80-те и се нарича Steinwinter Supercargo

Има много камиони, за които се твърди, че са изпреварили времето си, но този, за който ви разказваме сега е истински шедьовър в това отношение. Става дума за Steinwinter Supercargo - TIR със стандартно ремарке, но с изключително нестандартна кабина. И това се случва в началото на 80-те години на миналия век.
   
    
Steinwinter Supercargo, влекач
     
        
Според инженера от Щутгарт Манфред Щайнвинтер, това е идеалният камион. Изключително странната форма на кабината наподобява висок 1 170 мм суперавтомобил, движещ се под полуремарке със съответния интериорен дизайн.
    
     
Steinwinter Supercargo, влекач
     
       
Липсата на традиционна "глава" (на жаргона на шофьорите на камиони - влекач без полуремарке) прави възможно използването на товарното пространство възможно най-ефективно и рационално. По този начин дължината на ремаркето достига 18 метра, теглото - до 20 тона. А двигателят на странния влекач е с мощност 706 к.с.
    
   
Steinwinter Supercargo, влекач
    
       
За съжаление Steinwinter Supercargo 20.40 се оказа едновременно авангарден, но и безсмислен. Само аеродинамиката, или по-скоро нейното отсъствие, прави концепцията невъзможна за масова употреба! По време на тестовете са отбелязани и проблеми с управлението. В резултат на това Daimler, който участва в проекта, го смята за необещаващ и този TIR с кабина, наподобяваща суперкар остава в историята.
   
     

 

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    TIR е акронимното наименование на Световната Асоциация за Наземен Тежкотоварен Транспорт и Логистика на Стоки...
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Все пак е много ефектно
  • #5
    22 rate up comment 4 rate down comment
    TIR ( преди 1 година )
    Ще спрем да използваме TIR , когато вие спрете да използвате типично българското си недоволство и отчаяние от живота, като подбуда за писане на коментари, по каквато и да било тема.Хората са се потрудили да покажат интересни факти, не да дразнят теб приятелю!
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Тир идва от френски в превод международен пътен транспорт
  • #3
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Моля някой да обясни ( преди 1 година )
    Какво означава ТИР?Защо използвате тир вместо камион или тежкотоварен автомобил или влекач.До кога ще ви четем *** писания?
  • #2
    22 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Помня че беше доста авангардни решение но практически недобро решение. Самия влекач е по с по-добра аеродинамика от нормалните но в комплект с ремаркето е с по лоша. Позицията на водача е много ниско, няма място за спане на водача отзад и тн.
  • #1
    12 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде ги изравяте тия безсмислени глопусти ви се чудим