IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep показа три електрически SUV

Един от тях е направен специално за Европа

Американският производител на брутални всъдеходи Jeep представи наведнъж три модела с електрическо задвижвате, които ще влязат в производство през следващите две години. Това е част от мащабна стратегия за електрификация на марката, според която половината от гамата модели, предлагани в САЩ ще бъдат електрически. В Европа Jeep планира напълно да спре продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Jeep Recon


Jeep SUV


Най-интересният от трите модела е Recon, при който ясно се вижда аналогията с легендарния Wrangler - както по отношение на дизайна, така и на офроуд-характеристиките. Той е оборудван с подвижни врати и ще може да преодолява тежки участъци благодарение на собствената система за задвижване на всички колела Jeep Selec-Terrain, адаптирана за електрически превозни средства. Всъдеходът получава и система и e-locker, както и специални гуми.

Моделът е построен на платформата STLA Large, но техническите характеристики все още не са оповестени. Въпреки приликите с Wrangler, той няма да замени легендарния модел. Recon ще се произвежда в САЩ и трябва да се качи на поточната линия през 2024 г., а предварителни поръчки за него ще може да се правят още през 2023 г.

Jeep Wagoneer S


Jeep SUV


Докато Recon е насочен към офроуд, елегантният Wagoneer S е по-скоро електрическа алтернатива на Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Самата компания намекна за това, като отбеляза, че автомобилът има впечатляващи динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, но и тук мощността, максималната скорост и капацитетът на батерията обаче не се разкриват. Известен е обаче пробегът с едно зареждане – 643 км.

Wagoneer S също е базиран на платформата STLA Large, а автомобилният производител обещава голямо вътрешно пространство - почти най-голямото в сегмента на средните SUV-модели. Производството на модела ще започне през 2024 г. в САЩ.

Jeep Avenger


Jeep SUV


Този малък SUV е предназначен специално за европейския пазар, но ще се появи още в Япония и Южна Корея, като ще се настани под Renegade в гамата на марката. Както при Wagoneer S и Recon техническите характеристики не се споменават. Те ще станат ясни по време на автосалона в Париж през октомври, а пазарният дебют на модела е планиран за началото на 2023 г.

От Jeep посочват още, че четири нови електрически SUV ще се появят в Европа и Северна Америка до 2025 г. Три от тях вече са разкрити, остава последният и, както изглежда, ще бъде показан на откриващото се само след няколко дни автомобилно изложение в Детройт.


Още снимки на трите нови електрически SUV на Jeep - вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нали разбирате , че ДВГ умира
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нали разбирате, че това са само картинки.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Добре изглеждат, дано да са сполучливи и добре обмислени. Отдавна чакам някой производител да направи истински офроуд автомобил на ток. Производителите пренебрегват този тип автомобили защото са по трудни и скъпи за производство а пазара за тях не толкова голям в сравнение с леките коли. Определено модела Recon е най интересен за мен. Искам да го видя отдолу как е направен като конструкция и окачване. Тогава вече ще може да кажем дали е истински офроуд автомобил или просто маркетинг.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер са не ги виждам немчугите с дапотопните си моделчета