IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият кабриолет в света продаде 100 000 бройки за три дни

Какво прави електрическия Wuling Mini EV Cabrio толкова търсен?

Китайската Wuling, създадена от концерните SAIC и GM, започна да приема заявки за новия компактен автомобил Mini EV Cabrio и само за първите три дни има над 100 000 поръчки. От компанията обявиха, че скоро ще организират лотария, за да изберат 2000 души, които първи ще получат електрическия кабриолет.

 

wuling-mini-ev-cabrio3

 

Двуместната кола има ултракомпактен размер – дължината е 3059 мм, широчината - 1521 мм, а височината - 1614 мм. Междуосието е само 2010 мм. С тези параметри може да претендира за званието „най-малкък кабриолет в света“. Задвижването е от електрически мотор с мощност 41 к. с. (110 N/m). Максималната скорост е ограничена до 100 км/ч. Автомобилът е оборудван с литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 26,5 kWh, която позволява пробег до 280 км без презареждане.

Кабриото запазва дизайна на версията с твърд покрив като цяло, но е комбинирано с мек с електрическо задвижване. Интериорът е сходен с този на други модели, но се очаква да излезе на пазара в най-богатата налична конфигурация. Това означава цифрово арматурно табло и компактна медийна система с камера за обратно виждане, както и оборудване за дистанционно управление на определени функции.

 

wuling-mini-ev-cabrio5

 

Интересното е, че цената на новото Mini EV Cabrio, което беше показано за първи път преди година и половина, все още не е обявена. Оригиналният модел Mini EV се счита за най-популярната електрическа кола в Китай, главно заради базовата цена от 32 800 юана (4744 евро).

Евтините мини електромобили Wuling се произвеждат от средата на 2020 г. и са много търсени в Китай. Така например миналата година са продадени 470 000 коли, а през първото полугодие на тази - 196 000. Разбира се, решаващият аргумент за купувачите е цената - 4700 долара за основната версия. Но ръководството на съвместното предприятие SAIC-GM-Wuling вече осъзна, че натрупаната популярност може да помогне за продажбата на по-скъпи варианти.

 

 

0 от 500