IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нестандартен трик: как евтино да върнем заводското състояние на черните брони

С течение на времето небоядисаните пластмаси по колата избледняват, но има бързо средство срещу това

Дори ако колата ви никога не е попадала в катастрофа и нейните предишни собственици не са имали навика да остъргват вратите и броните покрай огради и бордюри, с течение на времето детайлите на каросерията ѝ пак ще загубят първоначалния си блясък. Това с най-голяма сила важи за челните пластмасови детайли, които са налични в по-голяма част от нискобюджетните автомобили. Сега ви разказваме за един непопулярен метод, с който можете да върнете блясъка на на тези захабени черни пластмаси.
    
     
броня
  
     
Небоядисаните черни пластмасови детайли са практично и евтино решение. Много собственици на автомобили, когато купуват колата чисто нова, предпочитат да не плащат повече пари за брони в цвета на каросерията , логично приемайки, че това е неоправдана загуба на пари. В края на краищата именно тези елементи страдат най-много от всякакъв вид контакт между автомобила и околния „пейзаж“. А на черната небоядисана броня следите от подобни инциденти са практически невидими. Съответно не се налага ремонт. Икономичност във всякакъв смисъл. Но такава броня има и минуси.

Дори ако колата никога не е била жертва на небрежно маневриране, след доста кратък период от време бронята се превръща от черна в неприятно сива - избеляла и грозна. Причината за това са слънчевите лъчи и "опесъчаването" с хвърчащи камъчета и мръсотия изпод колелата на другите автомобили. Някои от собствениците на автомобили не обръщат внимание на такава метаморфоза на външните повърхности на бронята, но има други, които това ги дразни.
Но на пръв поглед нищо не може да се направи по въпроса. Изход обаче има. Даже няколко. Можете да използвате специални автохимикали, въпреки че опитът от използването им гарантирано ще ви разочарова. Някои препарати само леко "потъмняват" пластмасата, но захабената небоядисана част си остава.
   
      
броня
     
         
Други препарати, които първоначално връщат първоначалния вид на бронята, губят действието си  още в процеса на първата и втората автомивка. Въпреки това все още съществува лекарство, което може трайно да възстанови чернотата на небоядисана броня. И е много бюджетен. Говорим за химия, която е предназначена за блясък и почерняване на страните на автомобилните гуми! Нерядко такъв препарат се продава в аерозолна опаковка, което значително опростява приложението му.

Намазвайки черните небоядисани брони с въпросния препарат за гуми, собственикът на автомобила получава това, което иска - наситен черен цвят, който не се отмива много дълго време. Единственият нюанс, за който трябва да сте подготвени, е, че няколко дни след третиране, бронята може да има прекалено мазен блясък. Но този ефект скоро изчезва от само себе си.
   
      
броня
     
       
Вторият нестандартен начин за възстановяване на цвета на черна броня включва използването на строителен сешоар или наречен още бластер. Факт е, че когато горният слой пластмаса се нагрява, микрограпавостта на повърхността му леко се стопява и изглажда. Става по-гладка и възвръща изгубения черен цвят.

Основното при използването на този уред обаче е прецизността и точността. В крайна сметка, ако прегреете малко повече пластмасата, тя ще омекне до по-голяма дълбочина от необходимото и бронята ще загуби формата си на това място. Така че най-добре е да пробвате с първия метод. Успех!

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Стиф ( преди 1 година )
    Безир, тънко, на чиста и обезмаслено пластмаса. Повечето пластик ресторери са чист Безир, но в лъскава опаковка и в пъти на цената...
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    pupee ( преди 1 година )
    Течен парафин от аптеката!!Евтино и просто като света наоколо.Два пъти годишно нанасяш с памучен тампон или *** и имаш гарантиран ефект.Минимална химия и риск за здравето и изпълнението,с максимални резултати според очакванията.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Спрей, боя за броня (bamper). Няма промяна с години.
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Евтинджос ( преди 1 година )
    Боя за обувки черна с гъбичка казабланка 2лв
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-доброто е реноватор за пластмаса. Струва 5лв 100мл, нанася се лесно и създава леко мазен слой отгоре, който не се вижда да е такъв. Когато миете колата или когато вали стои на капки. Супер е и съм адски доволен.