IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се опитва да впечатли Дубай

Електромобилите се тестват на 50 градуса в пустинята

Автомобилните производители подлагат моделите си на сериозни изпитания, преди да ги пуснат на пазара. Колите се изпробват в екстремни условия, за да може да бъдат отстранени всички проблеми по тях и да бъдат направени подобрения. Съответно, тези тестове се рекламират пред публиката, като целта е да бъде предизвикан нейния интерес.


Tesla тестове в Дубай


Tesla не прави изключение, но обикновено рекламира своите тестове в студено време. В компанията са наясно, че това е нещо, което интересува хората, тъй като снегът е сред най-големите врагове на шофирането. Далеч по-малка е вероятността на някой да му се наложи да се справя с екстремни жеги, каквито има в Дубай.

Именно там обаче Tesla закара своите коли, става ясно от публикация в социалните мрежи. От тях става ясно, че Model X Plaid, Model 3 и Model Y са подложени на сериозни изпитания в пустинни условия, като на една от снимките дори се вижда камила, чиято цел явно е да привлече повече внимание от страна на потребителите.


Tesla тестове в Дубай

„Нашите инженери по качеството се отправят към Дубай в най-горещото време на годината за изпитания при екстремна топлина и издръжливост. Температурите достигат над 50°C.“, написаха от Tesla в Twitter.

Мнозина смятат, че студеното време е по-вредно за автомобилите, но и жегата има огромно негативно въздействие върху тях. Ако колата стои на пряка слънчева светлина в продължение на много часове на ден, това ще унищожи боята и ще причини проблеми с интериора. Що се отнася до електромобилите, екстремната топлина и пряката слънчева светлина не са добри за батерията. Много високите температури също ще повлияят на обхвата и времето за зареждане.


Tesla тестове в Дубай


Някои от коментарите под публикацията на Tesla обаче отправят сериозни критики към марката. Посочва се, че въпреки „тежките изпитания“ колите изглеждат в отлично състояние, както и че по тях няма никакво допълнително оборудване, което е задължително за тестове. Според потребителите, това повече прилича на опит за реклама, тъй като компанията не успява да стъпи на местния пазар, където интересът към нейните електромобили е минимален.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Е те там имат 12 станции повечето в района на Дубай така че сигурно някои от тях са много близо до пустинята макар и не вътре заобиколени от пясъка където предполагам и бензиностанции няма а и дали ще си в пустинята или на пътя то слънцето пак пече еднакво там :D
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Камила влачи Тесла с паднала батерия.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    Вслушай се в съвета си, прояви мислене. Ако по цял ден се разминаваш с bugatti veyron, lamborghini aventador, ferrari от всякакъв вид, дори да притежаваш toyota corolla, ще се впечатлиш ли от mercedes s клас, а да не говорим от невзрачната Тесла? Може и да си я купиш, защото само това можеш да си позволиш, но не и да се впечатлиш, нито пък да направиш впечатление с нея в Дубай. Смяташ ли, че многото продажби на toyota са защото клиентите им са по впечатлени отколкото от ламбо?
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ... а те сперд мене изобщо не са впечатлени. Но Тесла може да ги "впечатли" ако инсталира малко суперчарджъри в пустинята... да висим, колко от тях, биха седяли 30мин на припек да си заредят "колата".
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Имай поне малко критично реалистично мислене каква е тази детинщина Дубай е 3.5 милиона и 99% от хората там не са полицаи в центъра или шейхове както писах най-продаваните и масови коли са на Тойота и Хюндай
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 и 3 ( преди 1 година )
    Поне на картинка виждал ли си автопарка на Дубай? Там ако караш mercedes s класа си пълен бедняк и никой не те приема на сериозно. Как ти звучи заглавието на този фон : Tesla се опитва да впечатли ДубайАко все пак не знаеш какви автомобили се карат там, ще ти кажа някои от моделите които карат полицаите там - bugatti veyron, lamborghini aventador, ferrari ff. Дали някой ще се впечатли от тесла? Там не е рядкост да видиш изоставено ферари на някой паркинг.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Бензинчо ( преди 1 година )
    Арабите да не пасат трева.Тесла се самозапалват.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Допълнение към 2 ( преди 1 година )
    Явно минусите са сигурно защото Хайлукс, Соната, Корола и Камри които са сред най- продавани в ОАЕ от които Дубай е над половината хора са скъпи модели а Модел У и 3 са евтинки на половината цена на Корола
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Пишеш глупости Дубай не е от друга планета евтин е колкото е евтин за Хонг Конг, Осло и Тел Авив тоест на средна цена за там. В Дубай играе роля разбира се че бензина е 2 лева а тока им е от газ тоест не пестят пари на ниво държава от това да минават на ток поне за сега..
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално, това е евтин автомобил за дубай.