IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо фенове на Tesla слагат децата си пред движещи се коли?

Поне 7 безумни експеримента са направени в САЩ, само и само да се оборят атаките срещу автопилота на Мъск

Някои фанатични привърженици на Tesla започнаха да слагат собствените си деца на пътя на движещи се автомобили, за да докажат, че автопилотът на компанията разпознава деца на пътя, съобщава CNN. Това бе провокирано от експеримент на софтуерния предприемач Дан О'Дауд, който доказа с помощта на кукли и макети, че системите на Tesla не разпознават деца и изобщо ниски пешеходци, и в повечето случаи направо ги прегазват.
      
       
Tesla, експеримент, дете, автопилот
11-годишният син на Купани на пътя на движещата се на автопилот кола
        
        
За да оборят О'Дауд, няколко фенове на Tesla и Илон Мъск проведоха свои експерименти, използвайки не кукли, а собствените си деца. Най-много нашумя Кармине Купани, жител на Северна Каролина, който постави на пътя на колата 11-годишния си син и подкара автомобила с 55 км/ч, преди да включи автопилота. В интерес на истината системата разпозна детето и спря навреме. Но подходът на Купани предизвика скандал, а клиповете от експеримента бяха свалени от YouTube. Все още е наличен обаче клип, в който 11-годишният му син подкарва Tesla Model S Plaid. Купани уверява, че опитът е направен на затворен паркинг "без никакъв риск".
     
       
Tesla, експеримент, дете, автопилот
11-годишният Купани-младши подкарва Tesla Model S Plaid
   
      
Американските медии съобщават за поне още седем случая на опасни експерименти с деца. При един от тях нашумелият фен на Мъск и акционер в Tesla Омар Кази публикува обява, че търси деца да минат пред колата му, докато управлява автопилотът. "Обещавам да не ги прегазя", добави Кази. На обявата откликна някой си Тед Парк, който предложи и двете си деца за експеримента, при условие, че той ще е зад волана. "Беше малко трудно да убедя майка им, но накрая успях", похвали се Парк. И този експеримент приключи благополучно. YouTube обаче изтри клиповете, защото не позволява деца да се излагат на опасност при заснемане на видеосъдържание.

"Не съм голям експерт като родител, но мога уверено да дам един съвет: не карайте детето си да тича пред движеща се кола, за да спечелите спор с непознат в интернет", коментира в доста гневна статия Арва Махдауи в британския The Guardian.

Tesla има все по-големи правни проблеми в САЩ с окачествяването на своя асистент като "автопилот" и "изцяло самоуправляема технология". Според Калифорнийския департамент за превозни средства двете определения са подвеждащи, а системата просто не разполага с техническата база, за да е напълно автономна. Департаментът подаде жалба, с която настоява тези определения да се забранят.
    
       
 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Работеща на 100% автономна система/автопилот/ НИКОГА няма да има, поне в градски условия! НИКОГА! Демек - човек винаги ще участва в управлението на автомобила. В междуградски условия може и да се направи нещо от рода на тунелите на метрото... Без насрещно движение, без изпреварващи ид-иоти и тн. И разстояние между автомобилите точно определено.Но ще почакаме теслите да изпотрепят още няколко десетки хиляди души и накрая ще им уврат главите.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Даваш ли Даваш....? Давам, давам, и двете деца давам.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Муахахаха ( преди 1 година )
    Поредното доказателство, че тесларите са луди!!! Като си толкова ербап, па дай синколара някой към теб да я засили бре!!! Хем луди, хем егоисти!!!!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колата спира доста отдалече, когато засече човек. С други думи, собственик, който познава колата си добре, може съвсем безопасно да проведе такъв тест. Ако колата не започне да спира, има предостатъчно място шофьорът да го направи и да заобиколи препятствието.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    11 годишен, баща му е с празна глава, значи и той, съответно е по-висок от нормален 11 годишен. Кръгли "гении"
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    оли го френи явно не е обидна дума, просто синоним на ***, нали
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Оли.гоф,рените са такива като теб които обиждат и слагат под един знаменател феновете на Тесла, БМВ, Рено или която и да е марка
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    *** хептен сте издивяли. После Мъск ви е виновен, че слагате децата си пред движещи коли.
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е поредното нещо което доказва, че феновете на тази марка са пълни оли.гоф,рени