IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Civic Type R се оказа с 10 коня по-мощна

Рекламна брошура разкри точните характеристики на модела

Новото поколение на Honda Civic Type R беше една от най-чаканите премиери това лято, но при представянето на модела японският производител така и не разкри точните му технически характеристики. Тогава от Honda обявиха единствено, че този Type R получава „най-мощния двигател в историята на модела“.


Honda Civic Type R


Това означава единствено, че тези 320 к.с. от предишната генерация са надвишени, но така и не стана ясно с колко. Благодарение на рекламна брошура, посветена новия модел, която беше публикувана в един от форумите на феновете на Type R, всичко вече е ясно – новото поколение на хот-хеча получава точно 330 к.с. и 420 Нм, които задвижват колата с тегло 1430 кг.

Това представлява увеличение с 20 к.с. в сравнение с предишното поколение, благодарение на което новият Type R спечели рекорда за най-бърза обиколка за моделите с предно задвижване на пистата „Сузука“. А най-вероятно скоро ще прибави и най-доброто постижение на Северна дъга на „Нюрбургринг“ при автомобилите от този клас.


Honda Civic Type R


Брошурата на Type R 2022 дава не само данните за двигателя, но и за размерите, които също бяха неизвестни до днес. Дължината е 4,59 метра, широчината – 1,89 м, височина - 1405 м и междуосие - 2,735 метра. Това означава увеличени пропорции, както и нараснало само с 14 кг тегло.

За съжаление, максималната скорост и ускорението от 0 до 100 км/ч все още не са известни, но със сигурност показателите от 272 км/ч и 5,7 секунди на предишното поколение ще бъдат допълнително подобрени.


Още снимки на новата Honda Civic Type R - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Екстра екстра да бега яко с вратите
  • #2
    3 rate up comment 14 rate down comment
    хахах ( преди 1 година )
    Изпускателната тръба идваща от двигателя реално е само една и е 50 мм. Само най отзад са я направили да се разклонява на 3 части с големи кюнци да изглежда по страшно. Да бучи и да плаши гаргите. Детски работи......за хора играли прекалено много NFS.
  • #1
    4 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези 3 кюнеца отзад изглеждат доста комично на фона на малкия 4 цилиндров двигател. Една тръба 50мм е напълно достатъчна за този обем двигател.