IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-технологичните автомобилни марки?

J.D. Power избра корейци, Tesla не попадна в класирането

Агенция J.D. Power обяви класацията си Tech Experience Index Study (TXI) 2022, която оценява нивото на технологичност на автомобилните компании. Тя се определя от оценките на 35 различни технологии, използвани при автомобилите.


Genesis


За 2022 година на първо място беше класирана корейската компанията Genesis, която от възможния максимум 1000 точки събра 643. Тя изпревари американския производител Cadillac (584 точки). След това се нареждат Mercedes-Benz, Hyundai и Volvo, докато на дъното на класирането остават японските Honda и Mazda.

Трябва да се отчете, че в неофициалната класация първото място е за Tesla, която би могла да получи 681 точки. Компанията на Илон Мъск обаче не попадна в рейтинга, тъй като не отговаря на изискванията на J.D. Power (тя не предоставя информация за клиентите си). От класацията отпадна и Polestar, която би се класирала на трето място с 601 точки.

„Пробивът, осъществен от високотехнологични компании като Tesla и Poelstar, показва необходимостта от иновации. Новите технологии стават най-важната причина при покупката на автомобил. Когато те се използват ефективно, това влияе положително на неговата оценка и кара повече хора да си го купят“, категорични са от J.D. Power.


марки


Като пример се посочва технологията за цифров ключ в смартфона на собственика, която позволява отключването и стартирането на автомобила. Повечето собственици, които използват тази система, искат да разполагат с нея и в новото си превозно средство.

От J.D. Power отбелязват още няколко технологии. Модели като Cadillac Escalade и Subaru Ascent, например, са отличени за огледалата си с камери. Те получават награди в категория „удобство“ в премиум и масовия сегмент.

В категорията „нова автоматизация“ е отличен Lexus IS заради наличието на система за възможен сблъсък на кръстовище. Mitsubishi Outlander получава награда заради функцията за аварийно спиране при движение на заден ход, а BMW взе приза за най-добър цифров ключ на базата на смартфон.


0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Ми дай да си купуваме Лади и Москвичи защото са просто устроени. Всяка нова технология минава време докато се усъвършенства и се отстранят недостатъците ама така се постига прогрес. А не като разчиташ на стари неща защото са изпитани. Ако сме я карали така още да сме в пещерите. Така че Мазда и да е здрава и с хубав дизайн няма да прокопсат по тоя начин и то се вижда и от продажбите им..
  • #8
    7 rate up comment 8 rate down comment
    12345 ( преди 1 година )
    Мазда може и да я имат за не-технологична обаче благодарение на това не знам какво е сервиз. По-просто устроените автомобили са по-надеждни.
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не знам за модела преди 10 г., но модела представен в началото на 2019, когато Тесла имаше един единствен завод, и беше направена само първа копка на завода в Китай, вече се превърна в най-продавания модел по приходи в света, а догодина, когато заработят с приличен капацитет и двата нови завода в Берлин и Тексас ще се превърне в най-продавания модел в света. Определено не го купуват заради доброто качество или ниската цена, защото не предлага такива при цена 70 000$. Заради технологиите е.
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла може да е била технологична, но преди 10г. Изкараха модел, за времето си революционен. Но до там си останаха. Подобно на соц возилата - един модел и тъпчеш на едно място. Съвсем отделна тема е какво значи технологична фирма. Това да си управлаваш колата от телефона ли, за колко време ще те хакнат... и т.н
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А пък новия "Москвич" има манивела :)))
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Предишното мнение беше до първия.На вторият ще му припомня:Трябва да се отчете, че в неофициалната класация първото място е за Tesla, която би могла да получи 681 точки.
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Е така де. Дори Тесла от 2012 има всички тези "иновации" изброени в статията накуп, за което са наградени претендентите плюс още десетки други функции. 10 години останалите не могат да ги изкопират.
  • #2
    5 rate up comment 10 rate down comment
    IM_DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    3а пореден път РИЪЛ ИСТИНАта цъфна наяве и се видя черно на бело в целия дневен ред - като маммунски црвен 3ад-HiK на златисто-цветно Слънце къде се крие РАЗКОВНИЧЕто при перфектните лУкс-премиум-Брандс в сегашната епоха. И това хич не е от днес, а 3-та поредна година и да си Г0 отбележат заслепените фенове на ГЕРМАН.машини, к. яко отстъпват позиции...За 2022 год. на първо място бе класирана корейската компанията GENESiS!, събрала 645 т, а след нея идат КедилеК и МБенца, мамма Хюн+VOLVO. ФАКт.
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е какви технологии при Тесла, те са си от 12 години на едно ниво. Всички ги задминаха вече. Остана им само ускорен на S plaid. А да, те задминаха Лада и Дачия по евтиния на изработка и качество.