IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Посочиха най-големия проблем на новите автомобили

От него се оплакаха повечето шофьори, независимо какъв модел или марка са си купили

Най-разпространеният проблем при новите автомобили се оказва свързването на смартфона. Това показва изследване на качеството на новите автомобили, проведено от компанията J.D. Power.


Apple CarPlay.


В хода на проучването се отчита количеството на проблемите, фиксирани в течение на първите 90 дни след закупуването на автомобила на всеки 100 бройки от съответния модел. Оказва се, че всеки четвърти проблем е свързан с информационно-развлекателната система. От 2011 година досега нейният основен недостатък беше гласовото управление, но това вече е изместено от включването на Android Auto и Apple CarPlay.

"Шофьорите се нуждаят от безжична връзка и индустрията реагира на това търсене. То обаче доведе до сериозни проблеми, които предизвикват гнева на собствениците. Тях не ги интересува, кой е виновен и си го изкарват на производителя. Собствениците искат само едно - техните телефон и автомобил да бъдат свързани безпроблемно", обясни вице-президентът на J.D. Power - Дейв Сарджънт.

Участниците в допитването - 110 827 собственици на нови автомобили, е трябвало да разкрият и какво очакват от автомобила на бъдещето. Най-честите отговори са били допълнена реалност, фарове проектори и трансформиращи се салони.

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Село ( преди 2 години )
    Ей, големи шофьори в този чат бре! Значи наличието на съвременно удобство в един автомобил определя кой е *** и кой е шофьор. Като чета коментарите и си мисля, че някои хора още се гордеят, че слушат радиоточка, гледат на лампов телевизор и че колата им е без серво и ABS щото това е някак си по-мъжкарско.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Х.. ( преди 2 години )
    Купил *** кола за 10-20-30 бона,а няма 15лв.за хендс Фрий,ужас !?Аз имам с управление от волана,фабрично,практично и удобно !
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Принципно това са глупости, но наистина е дразнещо калпавото свързване на телефона с колата. С моя нямам проблеми по отношение на разговорите - връзва се веднага, обаче за музика доста ме изнервя. Понякога ако имам нотификация за нещо от youtube, като цъкна да ми пусне песен от телефона, не намира песните а се мъчи да пуска клипчето от нотификацията, ама не може. Естествено, просто трябва да си цъкна да ми тръгне приложението за песните, ама телефонът ми е в джоба и не ми се вади.
  • #6
    9 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не мога да разбера какво толкова им харесват на запад на тези приложения Android *** и Apple CarPlay? Какво правят през тях освен да слушат гадна музика и да ползват някаква калпава и недодялана навигация? Аз никога не съм ги използвал защото по принцип музика не слушам в колата. А за навигация си ползвам най обикновен GPS Garmin Drive 52 който работи по добре от всяка заводска навигация която съм виждал включително и от прехвалените приложения.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Тука малко бъркате. Въпросът е с какви проблеми се сблъскват собствениците, което означава, че всичко друго им е наред. Няма значение на бензин, ток, газ или мас, който каквото иска, това си купува (или докъдето му стигат възможностите), важното е като дадеш едни пари да получиш това за което си платил.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    До radoslav ( преди 2 години )
    *** има много, неграмотни и слабо интелигентни, не знаят що е gender и че то няма нищо общо с шофьорските умения.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    първо правило влизаш в автомобила и телефона с изкл звук и в отделението за ръкавици
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За какво точно ми е "лопатата", когато управлявам автомобил? - трябват ми ДВГ, волан, ***.и и "ръчка" за скоростите; другото са глупости... И "шофьорите" са си виновни, че поискаха безсмислици в колите, и производителите, че им ги дадоха. Само, че им ги инсталираха недоизкосурени (за да вземат бързо парата) и после "Ох-х, ама то не работи..."
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Така е, постоянно наблюдавам хора с нови коли за над 100 бона които си държат телефона в ръка, голяма мъка има по този свят. Друг е въпроса дали такива хора след като един *** телефон не могат да си вържат, което Андроид Аутото и Карплея се връзват безжично вече трябва изобщо да карат кола.