IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Jogger става кемпер за по-малко от 24 000 евро

Испанска компания трансформира най-новия модел на марката

По-рано тази година от Dacia официално обявиха, че най-новият модел на марката – Jogger, ще се предлага и като кемпер. Докато чакат тя да излезе, експертите от испанската компания Camperiz успешно трансформираха автомобила в дом на колела за почивка на открито, като едновременно с това запазиха петте му места.


Dacia Jogger Camperiz


Това, което прави впечатление, е цената на автомобила, като след доработките тя е под 24 000 евро. От Camperiz посочват връзката между качеството и цената като основно предимство на тяхното творение, което е предназначено за хората, обичащи приключенския начин на живот и почивките на открито.

В оборудването на Dacia Jogger Camperiz влизат хладилник, мивка и преносим газов котлон. Очевидно има и сгъваемо легло, което се сглобява лесно и бързо, като то е разположено в багажника. Инсталирането на допълнителна батерия гарантира, че храната, съхранявана в хладилника, се поддържа в добро състояние, където и да пътувате.


Dacia Jogger Camperiz


Както стана ясно, кемперът запазва капацитетът от 5 места на оригиналния Jogger, което означава, че автомобилът може да се използва във всекидневието и да се променя през почивните дни и ваканциите. В тази връзка е възможно също така да бъде добавен статичен допълнителен отоплителен модул, така че да можете пътниците да прекарват нощи на открито, без да се притесняват за външната температура.

Основната конфигурация на Dacia Jogger Camperiz се предлага с двигател 100 HP ECO-G, който работи на бензин и пропан-бутан. Стандартното оборудване включва модул с накланящо се задно легло с 60-литров отсек за съхранение и подвижен матрак, LED-осветление, състоящо се от плафон и регулируема задна светлина, електрически кран/душ, резервоар за чиста вода с капацитет 12 литра.


Още снимки на кемпера и на неговото оборудване - вижте в галерията:


Електрическата система използва спомагателна батерия от 100 A. Сред стандартните аксесоари, както стана ясно, влизат 15-литров компресорен хладилник, преносим газов котлон и два външни сгъваеми стола и маса.

Цената, както стана дума, е 23 295 евро, а срещу още 5000 евро се предлагат допълнително оборудване, в което влизат нагревател Wabasto, инвертор 150 W и 230 V, външна шатра, багажник на покрива с държачи за платна за сърф. Има място и за система за подгряване на водата и изтеглящ се теглич, на който може да се постави багажник за велосипед.

0 от 500