IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Товарната Dacia Duster дебютира в няколко варианта

Автомобилът се очаква в продажба през четвъртото тримесечие на тази година

Един от най-популярните автомобили не само в България - Dacia Duster, има обновен товарен вариант, а дебютът на бюджетния румънски кроусовър бе във Великобритания.

 

Dacia Duster Commercial 2022.jpg

 

Търговската версия Dacia Duster Commercial ще се различава от настоящия модел по външен вид, оборудване и цена, съобщава Autoexpress.co.uk. Очаква се автомобилът да бъде пуснат в продажба през четвъртото тримесечие на тази година в държавите от ЕС.

Dacia Duster Commercial ще бъде с новото лого на предната решетка и на капака на багажника, нов дизайн на Y-образните задни светлини, различен стил на бронята и други незначителни промени. В салона ще има нови седалки и модерна мултимедийна система с 8-инчов екран, а на волана ще се вижда също новото лого.


Dacia Duster Commercial

Бестселърът на Dacia, част от концерна Renault, ще се предлага с две нива на оборудване - Essential и Expression. Засега се знаят цените в Англия - най-евтиният вариант започва от 13 995 лири без ДДС (16 744 евро). За варианта Expression цените започват от £18 145 без ДДС (21 717 евро).

Изборът на двигатели на Duster Commercial ще бъде между три агрегата - базовият е 1.0-литров 3-цилиндров бензинов турбо двигател с мощност 89 к.с. и 160 Нм въртящ момент, който ще бъде съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и задвижване на предните колела.


Още снимки на товарната Dacia Duster - вижте в галерията:


Вторият е 1,3-литров бензинов турбо мотор със 148 к.с., който също се предлага само с предно задвижване и 6-степенен автоматик. Единственият дизелов двигател е 1,5-литров с мощност 113 к.с. и 260 Nm въртящ момент. Тук като опция може да има задвижване и на всички колела.

Товарният отсек на Duster Commercial няма да има втори ред седалки и е с обем 1623 л, кто може да носи максимален полезен товар от 503 кг в зависимост от модела. За повече дискретност задното стъкло е затъмнено.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Кой ( преди 1 година )
    Евровизия джендърски колички електрици, хибриди и какви ли не извращения с малолитражки! Хомо манията в автомобилостроенето е в пълна сила и кретебията ни агитира как са еко и си в крак с времето... САЩ за това са велики, огромни пътища, автомобили и с мощни расови ДВГ.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    slavi ( преди 1 година )
    1.3, 12 цилиндара редови, би атмосферка
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Едно литрово моторче на джипка!? Товарна!? Няколко качвания в планината с приятели (пълна кола) и живота на двигателчето сгъва с 50%
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Чаушеску ( преди 1 година )
    Дъстъра е всичко друго, но не и товарен...