IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистериозна катастрофа с BMW iX озадачи Германия

Един човек загина, а девет бяха ранени в инцидента, за който полицията заподозря, че е по вина на автопилот

Мистериозна катастрофа с електрическо BMW iX отне един живот и рани още деветима в Германия. Полицията започна разследване по съмнение, че автомобилът е бил с автономно управление, но от BMW категорично отрекоха подобна възможност.
    
      
BMW iX катастрофа
Всички пътници в смазаното BMW са оцелели, включително и детето на година и половина

   
   
В понеделник следобед електрическото BMW пътувало от Цайнинген към Фредщетен, с 43-годишен мъж зад волана и още четирима пътници, включително момиченце на година и половина. В един дълъг десен завой автомобилът напуснал лентата си и ударил идващия насреща Citroen, който се завъртял и блъснал Seat Alhambra, подпалвайки го. С все още неубита скорост, BMW-то ударило почти челно и ван Mercedes Vito, убивайки на място 33-годишния му пътник и ранявайки шофьора. Всички пътници в злополучния iX са оцелели и са хоспитализирани.
    
       
BMW iX катастрофа
       
       
Заради зловещата катастрофа път В28 е бил затворен за почти осем часа. Полиция в Тюбинген води разследване, тъй като върху BMW-то е открила стикери "Автономно управление" и подозира, че колата може да е била на автопилот по време на катастрофата. От BMW обаче категорично отрекоха и обясниха, че автомобилът е снабден само с асистиращи системи от второ ниво, също като стандартното iX.
     
      
BMW катастрофа
       
            
При ниво 2 шофьорът изцяло носи отговорност и не може да оставя автомобила да се управлява сам. "В момента изясняваме точните обстоятелства около инцидента", заяви говорител на компанията. "Едно нещо вече е сигурно: замесеният автомобил BMW не е бил автономно управляем".


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    страх ли е, селски?
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    БМВ то не е смачкано много, просто тавана му е отрязан след катастрофата, това обаче са пропуснали и да го напишат тук. Цялата защитна клетка е непокътната, даже не е напълно счупено предното стъкло. На краш тест euroncap почти всичко е в зелено, което ще рече че това е една от най-сигурните коли в момента. Няма значение ламарините колко са смачкани. Гледа се само деформация по клетката.
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    Селски ще си викаш на аверчета на село бе дечко! Дай си адреса па веднага идвам да те вържа и точно с iX ще те тествам колко доверие имаш на технологиите! Па като си толкова вярващ в автопилотите, вземи, че само си направи тест, некое селско аверче да ти засли една "автономка" срещу тебе! Все за едина под наем да вземете, ще съберете пари на село!Хем известен ще станеш в "туба" ...в последния ден от живота си!
  • #15
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ела и ме намери бе, селски. Много сте велики зад екрана.
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 12 ( преди 1 година )
    Ей такива дървени философи като започнат да се изхождат под статии в които се говори за убити и ранени, ми иде да те намеря, да те вържа за един кол и да засиля едно iX срещу тебе да се порадваш на новите технологии в последните мигове от живота ти!Има си бол полигони и симулатори!Като технологията стигне ниво да се справя безупречно там, тогава да я пускат на пътя!Щял някой "да се обвърже правно"!?Те и сега са правно обвързани!И винаги вината е на умрелия!!
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Хипотеза ( преди 1 година )
    Според мен грешката е в асистивния автопилот. Шофирам от 3 месеца Фолксваген с автопилот на магистралата. Колата кара "сама" без грешка в 99% от случайте. Единственото изискване е ръката на шофьора да допира волана. Веднъж ми се случи на дълъг десен завой на магистралата, който съм го минал поне 20 пъти, без причина да не успее да вземе завоя, да излезне от завоя в съседната лента и да иска ръчно управление. Слава Богу нямаше кола в съседната лента, иначе можеше да стане беля. Звучи ми подобно
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голямо плюене срещу автономните коли. Напомня много на трошенето на машини преди няколко века. Да плача ли за бакшиши и тираджии? Няма ДА СТАНЕ. По-умни хора от вас работят по тези проблеми и ако някой се обвърже правно, че гарантира 100% БЕЗОПАСТНОСТ, просто ще го обезпечат технически. Пък вие си ревете как било невъзможно. Прави ми впечатление, че не е като да плюете БМВ както правите с Тесла. Нелепи двойни аршини за нелепи хора.
  • #11
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Впечатляващото е, че в тая кола, смачкана като баничка, никой не е загинал. Системите за защита на пътниците в наши дни явно много са напреднали
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Това не е автономен автомобил бе, чиче. Има стикер, че е от програмата за автономно управление, но вероятно като спомагателен автомобил. Не мога да допусна БМВ да излъжат за това, при положение, че колата е в полицията и ако наистина има допълнителни системи, веднага ще се разбере. Просто някой инженер се е прибирал със семейството със служ. Кола и я е заспал, я му е прилошало
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голям проблем са тези автономни коли. Непрекъснато виждам хора, които правят какво ли не в тях, но не и да шофират. Най-фрапиращото, което съм виждал е да си реже или пили ноктите на краката една оФцЪ. Беше си вдигнала единия отсрани на волана на конзолата и си оправяше ноктите. Иначе да се гримират, чатят, четат нещо на хартиен носител е съвсем обичайна гледка. Положението е много зле...