IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кое прави хората по-щастливи – бързото шофиране или фитнесът?

Изследване в Англия дава категоричен отговор на този въпрос

Много фактори влияят на настроението на хората, но можете ли да се досетите кое е по-добре за положителните емоции между шофирането и фитнес. Изследване на учени от университета Loughborough в Обединеното кралство и компанията Abarth установи, че шофирането на писта подобрява настроението много по-добре от тренировки във фитнеса.

 

2022-Abarth-Mood-Enhancing-Study-7 (1)

 

Използвайки различни сензори, изследователите наблюдаваха изражението на лицето и сърдечния ритъм, след което участниците бяха помолени да попълнят въпросник за самооценка, за да измерят настроението си.

Данните показват, че тръпката от шофирането на трасето със сигурност има много повече положителни емоционални ползи от фитнеса. Проучването установи, че хората са средно с 59% по-щастливи след управление на автомобил на писта, отколкото след упражнения в залата. След силова тренировка във фитнеса настроението на хората се повишава с 4% по-малко, а след комбинирана тренировка от кардио плюс силова тренировка с тежести настроението спада с 20%.

 

2022-Abarth-Mood-Enhancing-Study-9

 

Интересно е и друго нещо – оказва се, че не е задължително да се шофира, дори и возенето в колата на пистата до професионален пилот дава повече настроение от фитнеса. 77% от „пътниците“ са били по-щастливи от такова пътуване, отколкото от кардио и силова тренировка.

 

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    следващата статия кое ви прави по щастливи секса или шофирането и отговора е пиенето
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Въпрос на вкус и до човек. Има такива които им харесва да тичат по 15км други да карат с 150. 1-ви, няма и нищо лошо в забавлението на пътя, стига да не е за сметка на някой друг. Ако някой е решил да кара с 200 - прав му път, но не да изпреварва без видимост, да не засичат, да не светкат. Влезе ли обаче в населено място, 50 (60), спира се на пътеките и очите на 64. С други думи - толерантност и да пази останлите на първо място.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално, тренировките изискват доста повече усилия. Като цяло хората са много изобретателни в това да обяснят как няма никакъв смисъл в спортуването. Нямам нищо против в забавлението на писта. Но имам много против срещу забавлението на пътя.