IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ZF изобрети перфектното окачване за паркиране

Вижте как работи новата технология EasyTurn (ВИДЕО)

Намирането на свободно място за паркиране в днешните градски райони може да бъде много трудно. Понякога между два автомобила има разстояние, почти равно на дължината на вашето превозно средство, което прави задачата още по-трудна, особено ако останалите участници в движението са нервни и бързат, кокто ви сигнализират с клаксон да освободите пътното платна.


ZF EasyTurn


Автомобилните производители са наясно с този проблем, като предлагат напълно контролирано шаси и всякакви асистенти за паркиране. Но такива опции са скъпи и обикновено се поставят на премиум автомобили. За щастие, ситуацията може скоро да се промени към по-добро благодарение на една нова технология.

Германският производител на части и оборудване за автомобили ZF наскоро показа прототип на предното окачване ZF EasyTurn, който е проектирано да подобри радикално маневреността при ниска скорост и да елиминира проблемите при успоредно паркиране. Новата система позволява на предните колела да се завъртят до 80 градуса вместо стандартните 35 градуса, които се срещат при по-голямата част от съвременните автомобили.


ZF EasyTurn


Това става възможно чрез по-къси напречни пръти, които са свързани с допълнителни връзки. Системата е проста и най-важното - евтина, но теоретично може да изисква по-широки калници, за да може колелото да се върти свободно на толкова големи ъгли.

ZF вече успешно е внедрила и тества системата EasyTurn на електрическото BMW i3 със задно разположен електрически мотор. Факт е, че може да отнеме известно време, за да свикнете с това завъртане на предното колело, но резултатът е наистина впечатляващ.


0 от 500