IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класическото и електрическото BMW 3 ще бъдат на различни платформи

Това ще се случи при следващото поколение и ще позволи по-широк обхват на модела

Електрическата архитектура Neue Klasse на BMW се очаква да е готова за серийни автомобили през 2025 година и, поне според настоящата информация, първият модел на нея ще е задвижван от батерии седан еквивалентен на настоящата серия 3. Дали той ще е официално нов модел от 3 Series все още не е ясно, но пък интересен слух твърди, че популярният седан ще съществува едновременно на две различни платформи - една за електрическите версии и такава за моделите с ДВГ.


BMW Series 3


Слухът идва от BMW Blog, които цитират анонимен, но надежден източник за информацията. Така, новата "тройка", която ще е с индекса G50 / G51 3 Series ще е на модулната архитектура CLAR на компанията за версиите с конвенционални двигатели и хибридни системи. И ще се продава успоредно с електрическата сери 3 на Neue Klasse, която пък може да получи името i3.

Всичко това трябва да се случи до 2027 година, като за момента от BMW отказват да дискутират информацията. Настоящото поколение на Серия 3 дебютира през есента на 2018 година, а тази пролет мина през задължителния фейслифт в средата на жизнения си цикъл. Промените не засегнаха кой знае колко външния вид, но бяха по-сериозни в салона и в технологично отношение.

Ако от BMW следват традиционния жизнен цикъл за моделите си, ново поколение на Series 3 би трябвало да очакваме през 2025 година. Това е и перфектната дата за навлизането на Neue Klasse, но и предизвиква въпроса дали баварците са готови да оставят популярния си модел само като електромобил.


BMW Series 3


Именно горните разсъждения са в основата на слуха, а към момента няма ясни индикации дали новата платформа Neue Klasse ще може да поддържа и двигатели с вътрешно горене. Има и възможност баварците да удължат жизнения цикъл на настоящата Серия 3 G20, което, между другото, също се спряга като слух от BMW Blog.

Изграждането на следващо поколение 3 на платформата CLAR ще разшири припокриването, като ще даде на купувачите избор от чисто електрически и хибридни превозни средства за поне още едно десетилетие. Буквалният въпрос за "милион долара" е дали i3 на платформата Neue Klasse и следваща серия 3 на CLAR в успоредно съществуване биха си стрували инвестицията.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    ДВГ просто ще умре , при това ще е скоро ! За ужасТ на привържениците на една изостанала азиатска държава разчитаща на износ на нефт и газ !