IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i4 се сдоби с по-достъпна версия

eDrive35 е с по-малка батерия и по-слаб електромотор

Компанията BMW представи нова и към момента най-достъпна версия на електрическото гран купе i4. Модификацията, наречена i4 eDrive35 се присъединява към останалата гама варианти на модела - i4 eDrive40 и i4 M50, които дебютираха миналата година. Доставките ще започнат в края на годината, а поръчките вече се приемат.


BMW i4 eDrive35


Новият вариант на i4 е оборудвана с един електромотор, задвижващ задните колела. Максималната му мощност е 286 конски сили (210 kW), а въртящият момент е 400 Нм. Наличната батерия е с капацитет от 66 киловатчаса, което е по-скромно от 81,5 kWh, с които разполагат другите две версии на модела.

Новият акумулаторен блок, освен че е по-малък, се зарежда и по-бавно. Максималната мощност на която се "пълнят" клетките на бързи станции е намалена от 200 на 180 kW. Така, зареждането от 10 до 80% става за 32 минути. Пробегът на автомобила с едно зареждане е до 490 км според цикъла WLTP.


BMW i4 eDrive35


По отношение на динамиката, BMW i4 eDrive35 почти не отстъпва на предлагащия 340 конски сили i4 eDrive40 - ускорението от 0 до 100 км/ч е увеличено от 5,7 до точно 6 секунди. Но по-мощният модел предлага допълнителни 100 километра пробег. Други разлики между двете модификации няма - серийното и опционалното оборудване е идентично.

Производството на i4 eDrive35 ще започне в завода на баварската компания в Мюнхен още през ноември. Както споделихме, поръчки вече се приемат, като за момента са ясни цените за САЩ - от 52 395 долара. Скоро ще има яснота за ценовите параметри и на европейските пазари.

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Зависи какво имаш в предвид под смислен. Явно нарочно пропускаш някои модели на ВАГ както и Тойота бз4x която има отлична гаранция на батерията. Модел У LR със същите задвижване и батерия струва колкото Модел 3 защото се прави в Европа и няма хиляди евро горница за мито и транспорт от Китай. Базовия Модел 3 е с по-издръжлива батерия и значително по-евтин от LR варианта
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    * малка добавка складови и демо коли, когато някой ден се оправят доставките
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не съм очаквал че ще го кажа, но може би освен Тесла 3 LR, i4 eDrive40 е следващия най-смислен електромобил - близка цена до Теслата (вярно че тя е 4х4 и може би малко по-добре оборудвана), но е по-практичен лифтбек и с близък пробег. БМВ печели точки и защото има представителство в Бг и можеш да се надяваш и на оферти за складови бройки или демо коли. Поне докато не излезе Ioniq EV6.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е батерията от iX1