IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лоялен клиент на Tesla купи Model X Plaid и кошмарът започна

Състоянието на новия SUV пак повдига доста въпроси за качеството на марката

Покупката на мощен и пълен с технологии електрически SUV би трябвало да бъде знаменито събитие в живота на всеки. Особено, ако той е фен на Tesla и най-после става собственик на Model X, при това в топ-версията му Plaid.


Tesla Model X проблеми


За Кати Лаучнър от Скотсдейл (Аризона) обаче покупката се превръща в истински кошмар, който продължава и до днес. Тя и нейното семейство са големи фенове на Tesla, като това е четвъртият електромобил на марката, който купуват. Идеята им е да се сдобият с голям SUV, с който да пътуват удобно и по всяко време.

Семейството поръчва електромобила и търпеливо го изчаква да пристигне. За лош късмет при доставката на колата Кати и нейният съпруг са на път и затова децата им имат възможността първи да видят колата. От Tesla ги уведомяват, че проверка на автомобила може да се направи, едва след като доставката му бъде приета.


Tesla Model X проблеми


Въпреки опасенията си, Лаучнър се съгласяват и на 30 юни електромобилът става тяхна собственост. Тогава започва и кошмарът, тъй като проблемите с качеството се появяват веднага. Децата на собствениците откриват нередности още в деня на доставката – кожата на седалките е намачкана, шевовете на втория ред са дефектни, а превключвателят на скоростите е изтъркан. Като цяло, интериорът изглежда сякаш е взет от употребяван автомобил.

Проблеми има и с екстериора – боята е дефектна, а детайли от каросерията се разминават. Това кара собствениците да се свържат с Tesla, откъдето им насрочват среща в сервиз на марката за 1 август. Малко след това обаче от компанията им се обаждат и променят датата за по-късно.


Tesla Model X проблеми


Видимо разочарована от това, което се случва с четвъртата им Tesla, Кати Лаучнър се обръща към социалните мрежи, за да сподели опита си и да открие дали други собственици на коли на марката в района на Финикс са се сблъсквали с подобни проблеми. Това явно дава резултат, защото следва ново обаждане от представителството на Tesla в Скотсдейл. Оттам ги уведомяват, че са поръчани нови седалки и превключвател на скоростите. Добавена е и Wi-Fi карта за интерфейса, която е липсвала.

Сега купувачите на струващия 139 000 долара луксозен електромобил ще трябва да изчакат до 24 август, когато ще го получат след отстраняване на проблемите.


Още снимки на проблемите, открити при скъпия електрически SUV - вижте в галерията:


0 от 500
  • #20
    27 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Явно си максимум 5ти клас. Като те интересува само колко вдига, тогава си вземи един голф двойка с тунинг за 20к лева, ще е по-бърз от тази ютия и поне няма да е за тези пари. От такива *** като теб, дето само скоростта им е в главата, е пълно с некролози от състезатели по стълбовете и измряха сумати хора. Ходи си пий млякото и лягай, за да не те шамарят вашите, че ще видиш една Тресла като те накажат и ти вземат телефона.
  • #19
    1 rate up comment 15 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Какви "проблеми" бе тия чели ли са романа "Глад"? Човекът с 992 Turbo S, след като е минат от Brooks Weisblat от DragTimes с още 5 човека в Model X Plaid: "Е даа, след 200 ме направихте на точка, ама ви е одрасканко вътре на конзолката!" Бхахах
  • #18
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    шминтирита и дизеловата принцеса са тук. Странно, че Тесла още не са фалирали, нали?
  • #17
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Тия тесли ... ( преди 1 година )
    трябва спешно и доброволно да се подарят на Мерцедес, та белки се научат да правят коли!
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как беше, Гигадоене?
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Кое "гуру"? Онова надрусаното Елънчу ле!!? ЪпсурТ!
  • #14
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Не 12ти, вкиснато е грозедето! Но пък кефи как пиете оцет вместо първокласно вино, но не смеете да си прзнаете, щото гурото е на първо място!
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 година )
    Класика...
  • #12
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кисело ли е гроздето, кисело ли е? :)
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Пинко ( преди 1 година )
    9 като си тръгнал да правиш забележки за правопис, първо себе си виж - не се пише мИродавно, а мЕродавно!