IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик съди Tesla за дефект в Model 3

Германецът откри пукнатини на местата за монтаж на крика

Жител на Германия е станал собственик на нова Tesla Model 3 Long Range през февруари 2021 г., но само няколко месеца по-късно, при сезонната смяна на гуми открива три пукнатини на мястото за поставяне на крика. Мъжът се обърнал към компанията, откъдето са потвърдили дефекта, но отказват ремонт по гаранция.


Tesla Model 3


Това накара собственика на електромобила да се обърне към съда. Той настоява Tesla да замени колата му с нова, която да бъде произведена в Китай, а не в САЩ. Причината е, че и други притежатели на Model 3 в Северна Америка са открили същия проблем. Според Autoevolution, това е производствен дефект, който е засегнал десетки хиляди автомобили.

От Tesla признават, че са коригирали процеса на сглобяване на Model 3, но това е станало едва през април 2021 г. Точно по това време германският собственик е завел делото срещу американския производител.


Tesla дефект

Tesla дефект


Това не е първият иск срещу Tesla заради проблем с Model 3. През февруари тази година във Флорида беше заведено дело от собственик, който твърди, че електромобилът има „дефектно и много опасно окачване, което може да доведе до до загуба на контрол при напълно нормални ежедневни условия на шофиране”.

Автомобилният производител беше обвинен в производство на опасни автомобили след катастрофа, при която загинаха 20-годишен шофьор и неговият 19-годишен спътник. В същото време още през 2021 г. Tesla изтегли около 3000 бройки от Model 3 в САЩ и още почти 22 000 в Китай заради проблеми с елементи от окачването, които може да се откачат при високи натоварвания.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Дрън-дрън. Като отвориш историята на акциите на TSLA се вижда че миналата година на днешна дата Тесла е струвала по-малко от 600 милиарда долара, а днес струва над 700. На Това ли му казваш обезценяване на годишна база? Извинявай ама цялата пазарна капитализация на следващите няколко автомобилни компании е по-малка от 100 милиарда колкото е само годишният ръст на Тесла. Но за FSD съм на същото мнение. По-скоро бих се учудил, ако стане готов скоро.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла като гледам са лидер единствено по обезценяване на балона на годишна база. Въздух под налягане. Но така е, все пак има много баламурници готови да платят 12 000 долара на Fools Self Driving, който няма изгледи да заработи в близките 10 години, т.е. преди да изтече жизнения цилъл на сегашното им производство.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това ли ви е иновативността? Тоя кафез няма да може да мине на преглед с това саморазпадащо се шаси. Разбира се, ако не се рападне преди да му дойде времето за преглед.
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Детски болести, които ще бъдат или по-точно вече са излекувани чрез новата технология за производство на автомобили, иновация на Тесла - отливане на цялото шаси от две парчета алуминий. Там няма вероятност за слаби заварки и некачествени ламарини, защото няма нито заварки нито ламарини, а отливката е удебелена и оребрена на необходимите места. Неслучайно човека иска новия автомобил да е китайски.
  • #5
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е рискът да си лидер при иновациите и да променяш изоснови цяла индустрия. Винаги си на върха на злите езици.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е изключително опасен дефект, а не е нещо дребно като изтеглените 1000000 в мерцедеси заради проблеми със спирачките, нали?Затова сметнахте за необходимо да ни информирате за този дефект на Тесла, но не смятате за необходимо да ни разкажете за проблемите на спирачките на Mercedes? Няма ли да кажете за някой който е открил драскотина по капака на чисто новия си автомобил, която е станала при транспортирането от завода до клиента? Това също е по-гадно от отказ на спирачките!
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Име ( преди 1 година )
    Тия поне правят нещо а немчугите къде са
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Дайте нещо от средата на '22, актуално дет се вика.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Качество без компромис.