IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една Tesla изгоря по време на движение

Шофьорът е трябвало да разбие прозореца, за да излезе (ВИДЕО)

Шофьор на Tesla от Ванкувър (Канада) за малко не изгоря, след като неговият Model Y се запали на кръстовище в града. Джамал Джута разказа пред Driving.ca, как успял да да се измъкне невредим от електрическия кросоувър невредим, а видео от инцидента се появи в YouTube.


Tesla Model Y пожар


„Просто спрях на светофара и пусна ляв мигач, след което на таблото се изписа „Грешка! Грешка!”. Тогава видях пушека и се опитах да отворя вратата. Цялата електрическа система обаче отказа. Вратата не се отвори и се наложи да избия прозореца с крак“, разказва Джута.

Други шофьори на Tesla, попаднали в подобни ситуации, също описват, че се чувстват като капан в превозното си средство, когато електрическата система откаже. Това е така, защото при моделите на Tesla щом захранването бъде прекъснато, бутонът за отваряне на вратата също може да спре да работи.



Експерти припомнят, че електромобилите на Tesla са оборудвани с механично освобождаване на вратата, което е скрито под управлението на прозореца. За щастие на Джута, той успява да се измъкне от горящия електромобил. Ако обаче колата му беше ударена от друго превозно средство, ситуацията вероятно и било доста по-сложна.

Във видеото се вижда, че екипът на пожарната идва бързо на мястото на инцидента, а гасенето на пламъците отнема около 5 минути. Изгорелият Model Y е само на 6 месеца, като е напълно неизползваем и сега застрахователят ще трябва да го плати.

Снимка и видео: YouTube:

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Нищо скрито няма. Глупостта по хората ходи. Точно пред 4-те бутона за ел.стъклата на шофьорската врата е дърпалката за механично отваряне на вратата, което е на жило. Както ти е ръката там, дърпаш нагоре с 2 пръста и си вънка. Старите са го казали: който няма акъл, има крака
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И какво им пречи да бяха направили вратите със стандартно отваряне без да е скрито някъде
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Боко генарала доктор ( преди 1 година )
    В тези коли няма ли пожарогасители? Седят отстрани, кикотят се и снимат...цццц.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "как успял да да се измъкне невредим от електрическия кросоувър невредим" => Не разбрах: последно невредим ли се е измъкнал, г-н "журналист" Захариев...(?) :-(
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    американдките инжанери са направили колите като затяорнически автобус да не можеш да излезнеш отникъде при авярия хвала на таквиз бавноразвивящи се
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Всяка една нова кола, също може да се запали! Но както виждаш (или може би не) пожара не е в батерията! Може би е дало на късо в 12 Волта батерията, която е отпред под таблото! А механично отваряне на вратите има и отпред и отзад, но човека не се е сетил!
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много са гадни тия Тесли , особено за някой индивиди с 20-годишни которЕ :)