IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една Tesla изгоря внезапно

При друг инцидент шофьор загина, след като електромобилът му спря насред магистрала

Два сериозни инцидента с електромобили на Tesla бяха регистрирани в САЩ само за няколко часа, като при единия дори загина шофьор, а неговият спътник беше закаран в болница в тежко състояние.


Tesla - пожар


Потребителят на Twitter – SparrowMarc, публикува кадри от интериора на своята Tesla Model 3 (моделна година 2022), която внезапно се е запалила, докато е била в режим на „размразяване“ и затопляне на салона. За щастие, пламъците не са успели да обхванат целия автомобил. Пожарът бързо е загасен, на ако се съди по кадрите, щетите са сериозни и вероятно няма да може да бъдат отстранени.

SparrowMarc отбеляза, че по време на спонтанното запалване колата е била в режим, при който климатикът работи с пълна мощност, за да загрее салона на колата. По думите му, пожарът е избухнал зад задните седалки, но други подробности липсват.


Tesla - пожар


Потребители на Twitter коментира, че виновен за пожара е собственикът, който е оставил лесно запалими вещи в салона. Други смятат, че на посоченото място теоретично може да възникне пожар при високи температури, тъй като там кабелните снопове влизат в контакт със стъклото.

В същото време 74-годишен мъж загина на магистрала в Канзас, след като неговата Tesla внезапно остана без ток и спря в средната лента. Електромобилът е бил ударен последователно от две други превозни средства, като неговият шофьор е загинал на място, а спътникът му е откаран н болница с тежки наранявания.

„Първоначалното разследване показва, че произведената през 2019 г. Tesla е получила механичен проблем и това е причина за спиране на пътното платно. Всички участници в катастрофата са били с колани. Разследването продължава“, коментираха от местната полиция.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ш'Минтирит ( преди 2 години )
    Абе Шментири минтири, какъв електромобил да си вземеш? Да не предлагаш Volkswagen, който не може да стигне дори до клиентите без да се самозапали и потапя кораба който го превозва?
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    М да а ( преди 2 години )
    Като знам за един аспирин колко ужасни неща пише в листовката, Няма да се учудя ако някъде в упътването е записано че има опасност от запалване на автомобила.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бързото размразяване наистина е било бързо
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    ами вече няма място за съчувствие - знае се че за нищо не стават Тслите, щом пак го купуваш не е грешка - избор е
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста притеснителни са тези самозапалвания. Оправданията за леснозапалими неща или ел.снопове са несъстоятелни. Парното дори и на макс да бъде не може нито да запали нещо, нито да разтопи изолацията на кабели. Това и дете го знае, а да се ползва, като оправдание е повече от смешно. Максималната температура в колата е до 30 гр. Всеки да си направи извода при такава температура какво може да стане. Точно нищо. Най-вероятната причина е проблем с батерията, както се случва често при електромобилите.