IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да източим бензин от резервоар на автомобил с маркуч

Тази техника е лесно приложима дори от неопитни шофьори

Доскоро в кръговете на автомобилистите се смяташе, че е невъзможно да се източи гориво от съвременна кола. Но животът е научил потребителите на техники, за най-популярната от които ви разказваме сега, като важното е, че тя е достъпна дори за неопитни шофьори, но има няколко нюанса, на които задължително трябва да обърнете внимание.


резервоар


Маркуч

Това е ключовият момент на операцията. Най-удобният инструмент в сегашните условия е мек полиуретанов маркуч с тънки стени с вътрешен диаметър около 8 - 10 милиметра. Поради умерената си еластичност, такъв маркуч може чрез завъртане да се "промъкне" дори в много извита гърловина на резервоара. Желателно е маркучът да е прозрачен. Най-често такъв маркуч се продава в магазините за домакински стоки и в някои аптеки.

Ниво

Контейнерът, в който ще тече горивото, трябва да бъде поставен възможно най-ниско. В крайна сметка резервоарът на повечето автомобили е разположен ниско (под дъното), но трябва да осигурите поне малка разлика в нивата. Понякога има смисъл да поставите тубата настрани или първо да източите горивото в малък контейнер.

Мехурчета

Трябва да засмуквате гориво през маркуча само след като стане ясно, че другият му край е надеждно потопен в горивото. Това може да се разбере, като духнете в маркуча - ако другият край е потопен, въздухът, който издухвате, получава осезаемо съпротивление и ще се чуе характерното бълбукане от резервоара. Обърнете внимание на този нюанс: когато краят на маркуча достигне горивото, препоръчително е да го застопорите в това положение, така че да не излиза нагоре и да засмучи въздух.

Клапан

След като сте източили горивото не можете просто да издърпате маркуча от резервоара към вас, защото така със сигурност ще повредите клапана, който покрива входа на гърлото. За свободно движение на маркуча вентилът трябва да се натисне с нещо - с пръст, парче от същия маркуч, молив, тънка отвертка и др.


0 от 500