IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevy Corvette E-Ray изгоря по време на тестове

Изпитанията в Южна Испания завършиха с тежък инцидент

Каквото и да се случи по време на фазата на тестване на прототип, не дава пълна представа за надеждността на производственият модел. Тестовите автомобили се повреждат през цялото време, като това помага за изглаждане на проблемите преди стигане до пазара. Има обаче случаи, при които превозното средство няма как да бъде спасено.


Chevy Corvette E-Ray


Нещо подобно се е случило по-рано тази седмица с Chevrolet Corvette E-Ray, който е изгорял напълно. Публикуваните от Motor.es снимки показват последствията от инцидента, случил се по време на тестове в Южна Испания, като колата е в такова състояние, че моделът не може да бъда разпознат. Добрата новина е, че няма пострадали.

Според информацията, това е един от двата прототипа, които са били предоставени на компанията Bosch. Нейните инженери по-рано са открили някои технически проблеми по колата, като ден преди да изгори хибридният автомобил, от ауспуха му е излизал дим. При прегледа е открит и теч на масло от двигателя, но явно никой не е очаквал, че ще се стигне до нещо по-сериозно.


Chevy Corvette E-Ray


Каквито и проблеми да има по суперколата със средно разположение на двигателя, те трябва да бъдат изгладени, преди Chevrolet да стартира серийно производство. Това е първият Corvette с електромотор, който работи с V8 двигател. Това обаче ще бъде старият LT2, а не новият LT6, който се поставя на топ-версията на модела Z06.

Благодарение на допълнителния електромотор (всъщност те са два) на предната ос, Corvette E-Ray ще получи задвижване на четирите колела. Все още обаче няма никакви други технически подробности за суперколата, като те ще се появят по някое време догодина.


Chevy Corvette E-Ray

Снимки: Motor.es

0 от 500