IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил се запали и изгоря при зареждане във Варна

Още две коли са напълно унищожени при инцидента (ВИДЕО)

Електромобил се запали и изгоря във Варна, като при пожара бяха изпепелени и паркирани наблизо други две коли, съобщава информационна агенция Chernomore.bg.



При инцидента няма пострадали, но в района на инцидента има задушлив дим. Няма опасност от неговото разпространяване, заявиха от варненската пожарна. Димът обаче дълго време се стелеще на улица „Царевец“, която е близо до мястото.

Според очевидци на инцидента, електромобилът се е запалил при зареждане на улица „Васил Друмев“, която е в близост до Двоцера на спорта във Варна. Колата е напълно унищожена. Пламъците са обхванали и табло за газово захранване на близката жилищна сграда, заяви шефът на варненската пожарна комисар Тихомир Тотев.

Припомня се, че през миналата година отново имаше случай на изгорял електрически автомобил във Варна, като това стана на улица “Георги Раковски”. А днешният инцидент отново повдига въпроси за безопасността на превозните средства, задвижвани изцяло на ток.

Снимки и видео: Facebook


0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Имаше ново разглобяване на Тесли. Космически иновации за отрицателно време.
  • #21
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми що тогава и Теслите се палят те не са китайска шитня с кабел от прахосмукачка пък
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 година )
    Някаква китайска шитня, която даже май не се произвежда серийно с литиеви батерии и според слухове витаещи из електрическите групи, е "доработвана" нещо, даже кабелът за зареждане бил от прахосмукачка. Не съм 100% склонен да вярвам на такива непотвърдени неща обаче, ама ви казвам какво се говори. Имаше някакъв, дето познавал собственика и той ги изпонаписа такива неща...
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Aixam нямат електрички обаче
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като цяло вероятността за запалване на електромобилите е около 0,3%, докато колите на газ са с 1,05% вероятност да се запалят. Това трябва да е добра новина за собствениците на електромобили, но както се посочва в доклада на AutoinsuranceEZ, пожарите в колите са опасни, независимо от причината.
  • #17
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На 100 000 продадени превозни средства всъщност най-много пожари има при хибридите, а най-малко при електрическите превозни средства с батерии. Що се отнася до типа превозно средство с най-голям общ брой пожари, това бяха бензиновите автомобили. Данните от изтеглянията показват, че различни компоненти могат да причинят пожар в автомобил на газ, но при електромобилите и хибридите почти винаги това е батерията.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Или на някой нервак не му се е чакало и е драснал клечката на тези, които си зареждат колите на безплатните станции целонощно.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колата прилича на Aixam Mega City
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До TSLA ( преди 1 година )
    Пишеш пълни глупости, в желанието си да убедиш останалите колко са велики електромобилите.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Според очевидци не се е запалил Лийфа, а някакъв китайски Смарт. Лийфа просто е бил до него.