IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford спира продажбите на хибриди в САЩ

Кросоувърите и пикапите с 2,5-литров мотор са заплашени от пожар

Ford спря продажбите на нови хибриди в САЩ заради опасност от пожар. Временно е преустановено предаването на клиентите на пикапите Maverick, както и на кросоувърите Ford Escape и Lincoln Corsair с бензиново-електрически агрегати, базирани на 2,5-литров атмосферен двигател.


Ford Maverick


Сервизната акция в САЩ се засегне 100 000 превозни средства, като от Ford съветват дилърите си да се справят радикално с проблема, като пробият допълнителни дупки в долната част на щита на двигателя. Кампанията за изтегляне се отнася за нови автомобили, произведени между 19 януари 2019 г. и 13 юни 2022 г.

Проблемът е открит при 100 689 кросоувъра и пикапа от марките Ford и Lincoln. Пожар е възникнал при 9 коли, а при други 13 се е стигнало до задимяване или разтопяване на детайли от двигателния отсек. Според неофициални източници, проблемът е повреда на цилиндровия блок или на масления картер. След това запалими течности (бензин или масло) влизат в контакт с горещи повърхности и могат да се запалят.

Като превантивна мярка Ford съветва търговците да премахнат активните щори от решетката и да пробият допълнителни отвори в долната част на щита на двигателя.

Преди два месеца Ford вече изтегли десетки хиляди превозни средства поради опасност от пожар. Тогава ставаше въпрос за големите джипове Ford Expedition и Lincoln Navigator, така че говорим за различни проблеми. Изглежда, че инженерите на марката все още не са успели да се справят с дефекта.


0 от 500