IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Enyaq се превърна в кемпер

Електрическият кросоувър получи палатка на покрива и разтегателно легло (ВИДЕО)

Британското подразделение на Skoda реши да подчертае по възможно най-добрия начин практичността на Enyaq, като превърна електрическия SUV в кемпер.


Skoda Enyaq iV (кемпер)


В основата на проекта е най-мощната версия на модела - Enyaq iV 80, на чийто покрив е монтирана палатка, достъпна чрез стълба. Тя побира двама души и може да се сложи и свали само за няколко минути. Предлага се заедно с вентилатор, захранван от слънчева енергия, вградено фенерче и мрежа за съхранение.

Още двама души могат да спят на разтегателното легло, което се простира през втория ред седалки. То се сглобява само за минути и се възползва от големия обем на багажника при сгънати задни седалки – 1710 литра.


Skoda Enyaq iV (кемпер)


За да подсили практичността на електромобила, експертите от са монтирали плъзгаща се кутия, проектирана от чешката компания EGOE. Тя включва не само газова готварска печка, но и сгъваема мивка с кран и маркуч. Оборудването включва също стол за къмпинг и маса, чието сгъване или разгъване става много бързо.

Тази версия на модела е с един двигател и задвижване на задните колела, като разчита на батерия с капацитет 82 кВт/ч. Това означава, че Enyaq iV 80 може да измине до 544 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,5 секунди.


Още снимки на уникалния кемпер на Skoda - вижте в галерията:


От Skoda UK обявиха, че готовият прототип ще носи името FestEVal, но няма да бъде пуснат в производство, а ще си остане една-единствена бройка.
Представител на компанията обаче допълни, това не пречи да клиентите да си купят електрически кросоувър, както и допълнително оборудване за къмпинг. 


0 от 500