IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа интериора на 7-местен модел на ток

Концептуалният Vison 7S ще представи новия дизайнерски стил на марката

Компанията Skoda представи първи изображения на електрическия концептуален автомобил Vision 7S. Засега чехите показват само интериора на модела, при който ще дебютира новия дизайнерски стил на марката. Първият сериен модел в този стил ще бъде следващото поколение на Superb, което ще излезе през 2023 година.


Skoda Vision 7S


Пълноценната премиера на концепцията ще се състои до няколко седмици, но вече са известни първите подробности за нея.  Електрическият шоукар получава интериор с 6 места, както и детска седалка, вградена в централната конзола. Vision 7S. Моделът е изграден специална електрическа платформа и има напълно плосък под, за да могат инженерите на Skoda да инсталират разширена централна конзола.

Оформлението на салона в стил 2+2+2 места е нещо нова за марката, но по-впечатляващо е решението за добавяне на вградена детска седалка. От Skoda твърдят, че най-безопасното място в колата е именно това на малкото дете, но не се уточнява колко такива седалки може да бъдат поставени до централната конзола.

Освен това, Skoda Vision 7S има гигантски стъклен покрив, както и табло, подобно на това Enyaq. Вижда се малък цифров инструментален панел, на който има сензорен екран, подобен на таблет, прикрепен към таблото. Големият екран се накланя в зависимост от това дали режимът на автономно шофиране е активиран или не. Той остава изправен, ако колата се управлява ръчно и преминава в хоризонтално положение при движение на автопилот.

Дизайнерите на Skoda са инсталирала държачи за смартфон и таблет, за да може возещите се на задните седалки да се забавляват по време на пътуване. На конзолата между предните седалки са разположени няколко физически бутона, както и въртящи се контролери за настройките на климатика.

Не се съобщава, дали Vision 7S ще стане сериен модел. Благодарение на специално изработената електрическа платформа с дълго междуосие и къси надвеси, той може да бъде приблизително със същия размер като Karoq, като същевременно предлага ниво на вътрешно пространство на Kodiaq.


0 от 500