IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Създателите на българската хиперкола обявиха старт на прием на поръчки

Компанията ALIENO оцени втория си модел на минимум 1,8 млн евро

Българската компания ALIENO обяви, че започва да приема поръчки за втория си модел. Това е електрическа хиперкола - UNUM, която, според нейния създател, ще развива максимална скорост от 584 км/ч. Първият модел на компанията се казваше ARCANUM и преди време беше представен като концепция.


ALIENO_UNUM-i001-01.jpg


И двете машини засега са само на хартия, тоест действащ прототип така и не беше показан, но въпреки това на сайта на ALIENO се появи съобщение за старт на приемане на поръчки. От компанията информират, че в зависимост от типа на задвижване и управление, ALIENO UNUM е наличен в два пакета, които ще се предлагат за всички модели.

Първият - THF, е задвижван с електричество, а вторият - TRS, разчита на електричество и въздух. THF е съкращение от „The Heavenly Founder“ и реално представлява ALIENO технологията за задвижване с електричество, представена в ARCANUM. TRS е съкращение от „The Rocket Successor“ и представлява усъвършенствана ALIENO технология за задвижване с електричество и въздух, чийто дебют е именно в UNUM.


ALIENO_UNUM-i031-04.jpg


От компанията обявиха, че ще предлагат UNUM THF срещу 1.8 млв евро във версията RP2 с мощност 2610 к.с. и за 2,1 млн евро за версията RP3 (3481 к.с), Версията RP4 с 4351 к.с. струва 2,4 млн евро, а RP5 с 5221 к.с. - 2,7 млн евро.

Базовата цена на ALIENO UNUM TRS започва от 3 млн евро и достига до 4,5 млнс евро в зависимост от оборудването. Срокът за доставка варира от 18 до 30 месеца в зависимост от избраната модификация (STR, TRC или RCE) и останалите предпочитания на клиента.


ALIENO_UNUM-i012-02.jpg


Самата фирма ALIENO е основана през 2015 г. в Слащен от Ахмед Мерчев. Името произлиза от италианската дума „alieno“ (извънземно). Електрическите хиперколи са изцяло собствена in-house разработка на ALIENO Ltd, базирани на собствени иновативни патентовани технологии, твърдят от компанията. 

Освен с проектиране, разработка и производство на електрическите хиперколи, ALIENO изгражда и собствена производствена фабрика с кампус, тестова писта и дизайнерско, изследователско и развойно звено. Фабриката, която е в процес на създаване и разширяване, е разположена в Туховища. Там вече са доставени всички основни производствени машини.

 

0 от 500
  • #27
    27 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Художници създадоха хипер кола. Вдига колкото си пожелаете. Има супер дупер мощни мотори, въздушни двигатели и плазмени ускорители. Даже се телепортира. Освен това е невидима затова никой не я е видял досега.
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Меч ( преди 1 година )
    Извинете! Антони Йорданов се бил казвал калпазанинът!
  • #25
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Меч ( преди 1 година )
    Нямаше да е проблем, ако заглавието беше - Художниците на българската хиперкола обявиха старт на прием на поръчки за рисунки. Авторът Атнони Иванов да вземе да провери фактите и лицата, за които се говори в статията и нека не публикува подвеждаща информация!
  • #24
    11 rate up comment 2 rate down comment
    БайХой ( преди 1 година )
    Абе стига глупости бе! Този Мемет Мерчев първо андроид ръка със 100 степени на свобода прави, после цял андроид, после коли ли не бяха и всичкото все на чертежи си остана. Спрете да пишете за него и да лъжете хората, после да няма пак като за Ружа *** тя много хубава жена пък как излъга толкова хора с това OneCoin.
  • #23
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Член ( преди 1 година )
    Въй, създали българска хипер кола, за българска хипер балама...
  • #22
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 1 година )
    милиони евро.... 2,3,4,5000 конски сили.... бате стАпи на земята, огледай се хубаво и бегай да си легаш, сериозно ти говоря
  • #21
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    и 1000 лева да събере от будали, пак ще е на кяр. Рисунките и цялото му време струват 10 лева!
  • #20
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    Копие на ламборгини
  • #19
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха фейк.Най малкото няма производител на гуми даващ гаранция за ракава скорост което пряви тествснето и невъзможно.Мишлен които правят най добрите гуми в Света и доставят за Кьонигзегг Туатара Хенеси Макларън и Бугати не дават гаранции.Освен това няма къде да се тества няма такъв път пистата Нардо е на ФВ и е затворена за други а на солените езета е пясък и там не става с каучукови гуми
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде се намира това място