IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как само за 110 евро на месец ще може да карате нова електрическа кола

Концернът Stellantis стартира програмата Electric As You Go в Европа

Електрическите автомобили са твърде скъпи за купуване. Това е най-често изтъкваната причина от голяма част от шофьорите по света, когато става въпрос за предимствата и недостатъците на тези автомобили.


Opel Corsa-e


И това твърдение е вярно в огромна степен, въпреки че този въпрос е сложен и е практически невъзможно да се обобщи отговор еднозначно и накратко. Защото има много хора, които могат да си позволят електрически коли, дори и по-скъпи, но реално болшинството не могат.

В търсене на някакво решение концернът Stellantis, образуван през 2021 г. от сливането на италианско-американския автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles с френската Groupe PSA, стартира в Европа програма за наем Electric As You Go.


Opel1


Така може да станете част от електрическата мобилност, като ще плащате 110 евро на месец. За толкова пари ще управлявате нов електрически автомобил. Ще се предлагат два модела - Peugeot e-208 и Opel Corsa-e, които използват една и съща платформа, електрически двигател и батерия. Също така ще може да се взима и кросоувър Opel Mokka-e.

По същество програмата Electric As You Go е услуга за дългосрочен наем с първоначална вноска и след това такса за изминат километър. Клиентите трябва също така да се договорят за минимален пробег от 500 км на месец. От концерна обясняват, че целта на програмата е да ускори възприемането на електрическите коли сред хората, които смятат купуването им за скъпо. Услугата за дългосрочно наемане предлага на клиентите възможност да заплащат точния брой реално изминати километри.


Peugeot 408


Electric As You Go е вече достъпна във Франция за споменатите автомобили. Скоро се очаква да стартира и в други европейски държави с добавени модели от продуктите на Stellantis.

 

0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Хой ( преди 1 година )
    Ше взема две по 220лв на месец, аре давайте ги! Ше дадете ама друг път... У нас ще трябва някой да направи керия, и няма да е по 220 а по 500 на месец.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    не е лоша офертата ( преди 1 година )
    бих си взел такава за 220лв на месец за София и една дизелка, ако ще трябва да ходя някъде извън София, макар че ако направят хубави вело алеи и къде да си оставяш колелото, се губи смисъла от електричката.
  • #17
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Иван ( преди 1 година )
    Статията е манипулация. Дайте пълният договор да видим. То реално аз мога да Ви предложа нова кола за 1 $ на месец, ама от условията да ти се завие свят и да излезе по евтино да си я купиш от магазина направо.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Нас ( преди 1 година )
    От 110 евро нагоре, какво е това заглавие?
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    145евро е минималната сума с месечната такса + задължителни 500км. След тези 500км по 7 цента на км си доплащаш
  • #14
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Стефанов ( преди 1 година )
    + 0.07 евро за изминат километър. Това не са включили в статията.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дори да са включени тези 500 км на месец е вятър, защото в западна Европа много хора навъртат 500 на седмица, това ще рече още 3х110?
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Ти с тия парички само каското не можеш му плати на Пежака е-208, което е 3.5к годишно. Обаче нашия недоволен - не бил на далавера
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Лоо ( преди 1 година )
    Само в бг съществува глупостта оперативен лизинг и финансов лизинг. Навсякъде другаде думите са две и са различни
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Поредния кьор фишек. Като всяка промоция. Вдига се една примамлива цифра да свети , но цифрата е само примерна и неприложима в реални обстоятелства. Като примерно стая в хотел от 50лв , ама ако наемеш за поне 10 дни. Или ваучер за 50 лв за дрехи, ама ако пазаруваш за над 200лв и то на цени извън други промоции. Кола за 100 евро на месец НЯМА как да стане. Дори и от моргата без пари да я вземеш застраховката и ремонтите като разхвърляш пак не става. В белите държави само ГО ти почва от 30?.