IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche анонсира електрически супер SUV

Германците готвят и задвижван само на ток наследник на Panamera

Porsche подготвя нов електрически SUV от най-високата гама. Това съобщи главният изпълнителен директор на марката Оливър Блуме по време на „Денят на капиталовите пазари“, проведено на 18 юли в изследователския и развойния център във Вайсах (Германия).


Porsche


От думите на шефа на Porsche става ясно, че бъдещият SUV ще бъде позиционират над Cayenne в гамата на марката. Новият модел ще се произвежда в завода в Лайпциг, като с него компанията ще атакува най-високите сегменти и ще се опита да си осигуря възможно най-големи маржове на печалба.

Според германското издание Automobilwoche, този модел е получил кодовото име K1 и трябва да излезе на пазара през 2026 г. Той ще използва платформата PPE на електрическия Macan, но ще получи част от технология на Volkswagen, разработвани от така наречения „Проект Артемис“ (Project Artemis).

Освен това, Блуме разкри, че наследникът на Panamera също ще бъде с изцяло електрическо задвижване. В момента този модел се предлага с неелектрифицирани бензинови двигатели и plug-in хибриди, но ще отстъпи място на изцяло нов модел. Той също ще бъде изграден платформата PPE, която освен Macan и мистериозния K1 ще бъде в основата и на бъдещото Audi A6 e-tron.

0 от 500