IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как ще изглежда новото Porsche Macan EV

Кросоувърът получава стилна двуетажна оптика и агресивен дизайн

Porsche работи усилено, разширявайки гамата си от електрически автомобили и първият нов продукт ще се появи много скоро. Решихме да покажем как може да изглежда Macan EV без камуфлаж, като според наличната до момента информация, подбрахме най-реалистичният рендер.


Porsche Macan EV


От него е лесно може да се види, че автомобилът няма да загуби характерните си пропорции на истинско Porsche. Тялото изглежда ще запази същите черти и ще бъде само леко коригирано. Но предната част ще се промени значително.

На първо място, трябва да се отбележи, че обичайната радиаторна решетка липсва, а вместо това се появява характерната за електромобилите масивна броня. Оптиката би следвало да стане двуетажна и подчертано агресивна, а горната част ясно ще наподобява фаровете на единствения досега електрически автомобил на марката, моделът Taycan.

В основната конфигурация кросоувърът ще бъде оборудван с един двигател, монтиран на задната ос. По-скъпите версии, разбира се, ще получат задвижване на всички колела. Електрическият силов тракт може да е подобна на концептуалния A6 E-Tron. Тоест при най-високите нива на оборудване електрическият Makan може да получи два електромотора със системна мощност от около 470 конски сили и максимален въртящ момент от 800 Нм.

Macan EV ще е изграден на платформата Premium Platform Electric (PPE), на която са базирани няколко други модела, включително Audi Q6 e-tron и A6 e-tron. Така че поддръжката за зарядни устройства до 350 kW ще е гарантирана.

Също така електрическият кросоувър на Porsche ще получи въздушно окачване, напълно контролирано шаси и батерия с капацитет около 100 kWh. Премиерата ще се състои тази година. А след известно време бензиновият Macan ще се пенсионира, но в началото и двата автомобила ще се произвеждат паралелно.

Припомняме, че веднага след Macan EV, компанията ще насочи усилията си към „акумулаторното“ Porsche 718, което германците най-вероятно ще изградят на основата на концепцията Mission R. Силовият му тракт ще се състои от два електромотора, които развиват системна мощност от 680 конски сили.

Освен това мощността ще може временно да бъде увеличена до... 1 088 к.с., като това ще се случва след активиране на специален режим. Автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди, а максималната скорост ще е ограничена на около 300 километра в час. Собствено му тегло ще е 1 655 кг.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хдхдб ( преди 2 години )
    Бръм бръм, време е да си вземеш очила..незнам как пишеш изобщо хахах Общото с juke е, че имат 5 врати хаха
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От Порше красотА да очакваш.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 2 години )
    Докъде стигнаха от porsche. Ако всичко написано в статията е вярно, то най-мощното porsche macan ще е с по-малко коне, отколкото най-маломощната Тесла модел S/Х.Много съм далеч от мисълта, че не могат да направят по-мощен вариант. Просто им се чудя на акъла, как плюят на реномето си, за да не би случайно да канибализират продажбите си на бензинови автомобили, защото клиентите биха избрали по-мощните и бързи електрически варианти, ако им ги предложат.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хе хе ( преди 2 години )
    Разкази с картинки, а!?
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Brum Brum ( преди 2 години )
    Много грозно - като мутирал Juke.