IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla доминира на премиум-пазара в САЩ

За първите 5 месеца на годината марката натрупа сериозен аванс пред конкурентите

Продажбите на луксозни автомобили също записват спад пред последните месеци, тъй като и техните производители страдат от проблемите, тормозещи индустрията – липса на чипове, прекъсвания във веригата за доставки, спиране на производство и др. Статистиката обаче показва, че има компании, които се справят по-добре от останалите в тежките условия.


Tesla


Благодарение на засилените темпове на производство в завода си във Фриймонт (Калифорния) Tesla увеличава продажбите си и така компенсира временното затваряне на фабриките в Берлин (Германия) и Шанхай (Китай). От компанията дори обявиха, че „юни 2022 година е месецът с най-голямо производство на автомобили в историята на Tesla“.

Статистиката за продажбите на премиум-автомобили в САЩ за първите 5 месеца на годината доказва възхода на Tesla. По данни на Autonews, за този период компанията е продала 179 574 коли, което е ръст с 66% спрямо същия период на миналата година. И с този резултат Tesla се откъсва далеч напред пред конкурентите си в сегмента на луксозните автомобили.

За сравнение, за 5 месеца BMW е продал 133 209 коли, като това е спад с 11% спрямо миналата година. Третият в класирането – Lexus, също записва намаляване на продажби. Той е с 19% до 112 296 регистрации. Подобни показатели отчитат и в Mercedes-Benz – 110 584 продажби (-17%).

Най-голям спад се забелязва при Audi – цели 35%. За първите 5 месеца от годината производителят от Инголщад е продал 67 986 нови автомобила в САЩ. Като утешение за компанията обаче може да служи фактът, че тя е на второ място след Tesla по продажба на електромобили – 6617 бройки. Следват Porsche с 3672 и Mercedes-Benz с 3250.

Снимка: Tesla


0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    #22 Като гледам всичко ти е ясно. Само дето едно е да знаеш, друго е да можеш. Приказки без дела не струват и пет стинки.
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колкото евро комисара по конглокенцията, Макрон и още много високо поставени политици в Евро съюза не са били купувани от Юбер, толкова и Тресла не се подпира и американците не бутат яко пара. Спрете спокойно, че не можете да си видите и върховете на носовете. Демек сте толкова слабоумни, че не носите отговорност и няма как да знаете и предполагате, за това каква всеобща далавера е политиката и всичко идващо от кравешкия обор.
  • #21
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Санди Мънро и екипа му наскоро пак разглобиха коли на Тесла. Напредекът им е космически. Но не е за трънските села, както правилно е разбрала зелената ***.
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А ако ще ръсиш глупости за американското правителство, кажи какви са стимулите за Тесла, защото от две години Тесла не е получила и един долар субсидия. За сметка на това, всички немски и японски автомобилни производители, получават по 7500 долара за продаден електромобил и на практика американското правителство прави нелоялна конглокенция на Тесла с удари под кръста. На Това ли му казваш помощ? А Джо байдън до преди няколко месеца не беше споменал думата Tesla и се правеше, че не съществува.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 15 и 16 ( преди 1 година )
    Май си чел статията ама нещо не си я разбрал? Полицаите всъщност се оплакваха от полицейските електромобили nissan leaf и съжаляваха, че не са им купили тесли.Но пък се сещам за една друга статия, в която един мустанг, не можа да избяга на полицаите с тесла модел 3 поне 30 минути включително на магистралата с високи скорости, докато един умник не им засече пътя, като вместо в дясно отби в лявата лента И те спряха за да не го блъснат. По всяко време можеха да задминат мустанга. Коментирай?
  • #18
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Като сложиш тази цена на москвича, никой няма да го купи. Но е редно да обясниш, защо така два пъти повече хора решават да дадат същите или повече пари за да си купят ширпотреба Тесла с отвратително качество, която няма спирачки и всичко което си изброил, а за същите или по-малко пари, не вземат да си купят премиум луксозен суперкачествен и модерен автомобил Mercedes BMW audi или lexus?Защо дават повече пари за Тесла?
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Премиум се разбира повече, като цена отколкото лукс, от както някакви голфаджии от трънските села почнахте да философствате, какво е премиум. Явно не знаеш къде се намираш. Нормално е разни кравари тук, да не знаете, какво е премиум. Пишете смешни глупости, от които и децата ще ви се смеят. Сложи си тогава в мобиле цена на Москвича 50к евро и ще стане премиум. Спрете с мастиките, че сте за подигравка вече.
  • #16
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Продължение ( преди 1 година )
    Това е при положение, че в САЩ полицаите си избират с какви патрулки да карат, естествено само да са местно производство. Който не е излизал от село Горно нанадолнище, ръси глупости без да знае, къде се намира. Това треслапитеците сте уникално плоски същества, които сте по-зле от коне с капаци. Тази трева ви изпива мозъците.
  • #15
    4 rate up comment 7 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Леко само, че Американското правителство не подкрепят Тресла. Онзи ден баш кравара се изцепи, че разчитат на Тесла за електрифицирнето. Понеже не ги подкрепят, за това са набили яко пасатори на полицията и всичко държавно. Много ясно че ще имат продажби. Това при положение, че политиците от няколко щата ревяха, че Теслите не стават за патрулен автомобил, защото са неустойчиви, без спирачки и особено в студено време, както и в жегата при климатик, пробега няма нищо общо с истината.
  • #14
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Добре е малко да знаеш какво пишеш. Премиум се разбира повече като ценова категория отколкото лукс. Тесла залага на мощност, ефективност, базово оборудване и електрозадвижване а не на звук от затваряне на вратите и възможно най-мека пластмаса