IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Лада: вместо еърбег - мек волан!

"Кризисната" Гранта вече е на пазара в Русия - без ESP, ABS и навигация

Новата, "кризисна" Лада Гранта има уникална новост в областта на безопасността: мек волан. Последната версия на автомобила, произведена без повечето доставяни от Renault системи, вече е факт в Русия и някои журналисти успяха да я тестват.
     
      
Lada Granta 2022
     
      
Както бе известно предварително, обновената Гранта няма нито система за електронна стабилизация (ЕSP), нито ABS, нито сателитна навигация. За сметка на това конструкторите на автомобила са въвели необичайна "новост" по отношение на безопасността. За да компенсират липсващите въздушни възглавници, те са се отказали от модерния волан с три спици и са монтирали 4-спицов от 90-те години. Пръстенът му не е алуминиев, както досега, а от мека пластмаса. Малко съмнителната логика е, че при сблъсък по-мекият волан ще причини по-малко травми върху тялото на водача.
    
     
Lada Granta 2022
     
        
Променен е и двигателят: вместо по-модерния бензинов агрегат с 16 клапана, разработен под ръководството на Renault, сега се монтира вариант на по-стария агрегат на ВАЗ с 8 клапана. Що се отнася до вредните емисии, той покрива само Евро 2 - стандарта, който беше в сила от 1996 до 2000 година.
    
     
Lada Granta
    
       
В опит все пак да похвалят новата кола, руските колеги отбелязват, че огледалата вече са боядисани в цвета на купето, а не черни, както беше досега при базовата версия. Огледалата са електрически и подгряване, електрически са и предните стъкла.
 
Изтъква се и възможността като допълнителна опция да си поръчаш 15-цолови лети джанти с гуми Pirelli.

 

0 от 500
  • #40
    3 rate up comment 36 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Гледам има плюнчовци тука и дават акъл за пореден път и не се учудвам ,че си избиват комплексите с техните западни коли и пълни с електронни ***.Аз самия преди време се прекарах та взех един такъв и то от прехвалена марка за която повече не ща да чуя да точно така и с риск българина умник да ме оплюва ще ви кажа следното добре ,че си запазих ладата седмица с пет скорости която винаги съм си поддържал изрядно и най важното до сега не съм имал проблем с нея а колкото до електронния *** ме ...
  • #39
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Стига бе, България без ромите е 1/3 от град Москва. Виж колко изнасяме за ЕС и сравни с Москва! Всичко е в наша полза!!! Ония и в завода на Рено в Москва Москчич щяха да правят. Чакаме резила! Цялата северна промишлена зона около Пловдив работи за автомобилните заводи в Германия и Словакия, кво искаш?
  • #38
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Тодор ( преди 1 година )
    #16>Много щеше да е смешна ако можехме ние българите да направим по-добра. Обаче. Не можем.Ние европейците можем, брат.
  • #37
    20 rate up comment 1 rate down comment
    роб ИТ ( преди 1 година )
    Ти от колко китайски стоки си доволен ми е много интересно, та руснака да е доволен от тях. Може би руснака е доволен от китайските защото в момента няма достъп до друго, а всичко е по-добро от руските.
  • #36
    18 rate up comment 2 rate down comment
    роб ИТ ( преди 1 година )
    Отделно знаеш ли колко данъци плаща една западна фирма тук. За един служител осигурен на 3500 лв (тавана) работодател и служител общо плащат над 2000лв данъци и такси. Отделно данък печалба. Така че тези робовладелци в момента наемат около 1% трудовия пазар но генерират близо 10% от БВП.
  • #35
    26 rate up comment 2 rate down comment
    роб ИТ ( преди 1 година )
    Не бъди толкова сигурен. Много от ИТ фирмите в БГ са франчайзи - наши фирми с договор към фирмата майка да работят под нейното име срещу лиценз. Второ нека съм роб на западна фирма за 5000лв заплата. Работил съм и в чисто български фирми - там цирка е пълен - не те осигуряват на пълна заплата, като те пратят на обект трябва да си пазиш билетчета за да ти ги осребрят, за закъснение ти ядат от платената отпуска и накрая шефа се държи все едно ръка трябва да му целуваш защото ти е дал работа
  • #34
    6 rate up comment 36 rate down comment
    Китаеца ( преди 1 година )
    Вистеон и Бош не са български фирми тиквуне, ползват само български роби на хранилка. Руснаците имат ресурси и с китайските стоки са си предоволни. Искам да видя как ще се произвеждат немските коли без руския газ, може да станат и чо-зле от ладите...
  • #33
    21 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 33Ние произвеждаме софтуер и електроника за S class и подобни топ автомобили, а не орязана дачия с невороятното нововъведение "боядисани огледала в цвета на купето"
  • #32
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Лада *** е върха на руската технология от миналия век !!!
  • #31
    40 rate up comment 3 rate down comment
    Киро ( преди 1 година )
    Хахаааа, само го вижте това недоразумение. Ей, едно и също идва от пияниците, как не им омръзна да се излагат?!