IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Fiesta ST-Line не се справи с „Лосовия тест“

Компактния хечбек остана далеч от предшествениците си (ВИДЕО)

„Лосовият тест“ е изпитание за стабилността на автомобила, при което той трябва да избегне внезапно появило се на пътя препятствие. Този път екипа на изданието km.77 реши да провери възможностите на компактния Ford Fiesta във версията си ST-Line, за който изпитанието се оказа сериозен проблем.


Лосов тест, Fiesta


Оценките на всеки автомобил се поставят в зависимост от скоростта, с която преминава през полигона, без да удари някой от конусите. Според експертите, стандартната скорост е 77 км/ч. Най-добрия опит на обновената Ford Fiesta обаче беше само със 73 км/ч, което е много далеч от показаното от предишната версия на модела – 81 км/ч.

При сегашния опит Fiesta, оборудвана с 1,0-литров EcoBoost двигател с „мека“ хибридна система и 6-степенна механична скоростна кутия не успя да завие и да се върне към първоначалната си посока на движение.


Експертите обясниха недозавиването и с гумите, с които е оборудван изпробвания автомобил. Те са Continental EcoContact 6, които са предназначени за по-нисък разход на гориво. За разлика от тях, предишните версии на Fiesta, които са тествани, са били с гуми на Continental и Michelin, предлагащи по-добро сцепление.


0 от 500