IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Капсула на времето – продава се уникален VW Golf GTI VR6

19-годишният хот-хеч е идеално запазен и има пробег от 2000 км (ВИДЕО)

Не всеки ден можете да откриете толкова добре запазено превозно средство. Този 19-годишен VW Golf е изложен за продажба, след като почти не е каран – пробегът му е едва 2092 км, и е прекарал по-голямата част от живота си в гараж.


VW Golf GTI VR6


Всъщност, произведената през 2003 г. кола прилича повече на музеен експонат. Това е версията GTI с 2,8-литров VR6 двигател с 200 к.с., комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, което прави колата чудесна за шофиране. Хечбекът с две врати и предно предаване развива максимална скорост от 260 км/ч, като е отлично оборудван.

Най-интересното е, че колата се продава в момента. След почти две десетилетия този хот-хеч се е превърнал в истинска класика, а голямото му предимство е малкият пробег. Настоящият му собственик го е купил през април, а сега явно се опитва да реализира и печалба от препродажбата му.


Още снимки на изложения за продажба хот-хеч - вижте в галерията:


Автомобилът разполага с гуми Michelin, произведени през 2002 г. специално за това превозно средство, 17-цолови джанти, люк, круиз-контрол и стерео с CD и касетофон. Има дори оригиналното ръководство и гумените постелки. Сервизната му история е перфектна, става ясно от документите.

Преди 20 години този Volkswagen GTI VR6 с 200 к.с. е струвал 21 000 долара (с инфлацията тази сума в момента е 33 359 долара). Текущата оферта на продавача е 18 000 долара, а до края на търга остават още 6 дни.



0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 7, пич не се излагай бре моляте..... Това си беше, и в това състояние е все още ниско летящ изтребител. Не ми го сравнявай с американските тежки кютюци с по 8 цилиндъра и над 2 тона и по 250-300коня за онова време.Голфа не случайно е най продавания във VW групата през последните 20г.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Владислав ( преди 1 година )
    Втората ми кола беше това. Най-хубавите ми моменти на шофиране бяха с нея. Бях хлапе и едва смогвах да сипя 20 лв бензин за седмицата. Ама па като сипвах си правих кефа яко. Много народ ги наказвах с тези 200коня и това леко купе. Постоянно искаха бартери за нея. Боята беше олюпена и за кашмер и много ахваха като тръгнем от светофара хахаха. Ех времена
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ккк ( преди 1 година )
    На времето имах Венто с VR6, само че със 174к.с.вървеше много, а при 204к.с. и по леко купе ще е лудница
  • #8
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има такъв Голф със 6 цилиндрв бензинов двигател в конфигурация VR6 с 204 конски сили.Задвижването е към предната ос на тази конкретно.Нивото на обурудване е Джитиай,което се е предлагало и с 1,9 литровата дизелова помпа дюза със мощност от 150 коня.На експерта под мен ще повторя,че двигателя не е 4 а 6 цил.и 200 коня за тази епоха при кола със това тегло не е за подценяване.В щатите много харесват фолксваген и тойота а богатите хора карат най често немски премиуми,най вече ауди.
  • #7
    2 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А що мислите че не е карана щото на собственика му е писнало от невървежа на тая шитня 200кс 4 цилиндъра в щатите е все едно да караш колело при ония 5л чудовища.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    GTI VR6 няма такъв Голф. Все едно БМВ 330i M3. За 4х4 не съм 100% сигурен , ама като цяло около тази кола има нещо объркано или измамно. Всъщност може пък за щатите да са ползвали така някви имена с наслагване. Те ФВ си имат особено отношение към САЩ . Ама тази кола просто е нещастно похабена от времето без да е карана. И за разлика от някой култови модели, този само е остарял и си и загубил цената без дори път да види. Това е тъжно и ...глупаво.
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дано върнат 6 те цилиндъра ама надали
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Vzvz ( преди 1 година )
    Vr6 не беше ли само 4motion? Яка е колата, радва ме, че е с 3 врати.
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Звездичките са с. Е, лс. Ка. Пр. Ъ. Ч, ка
  • #2
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мечтата на всяка ***, особено ако беше дизел и пушеше все едно гори изгорели гуми.