IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S постави рекорд – измина 1,6 млн км

Сега собственикът иска да пробва и конкурента Lucid Air

Германецът Ханс-Йорг Геминген постави нов рекорд със своята Tesla Model S, като навъртя над 1 млн мили (1,6 млн км). Таксиметровият шофьор ползва модификацията P85+, като не смята да спира дотук и ще продължи да използва електромобила.


Tesla Model S рекорд


Факт е, че колата вече не е в първоначалния си вид, като е сменила 8 пъти електромотора си и 6 пъти батерията. Границата от милион километра е премината през 2019 г., а до есента на 2020 г. са добавени още 200 000 км. През януари тази година числото на километража е нараснало на 1,5 млн км, а сега вече е над 1,6 млн.

Електромобилът сменя първата си батерия при пробег от 290 000 км, а втората – след още 150 000 км. За електромоторите има по-малко информация, но е известно, че 4 от тях са използвани за първия милион километра.


Tesla Model S рекорд

Tesla Model S рекорд


В гаража на Ханс-Йорг има и Tesla Roadster, който също е с впечатляващия пробег от 700 000 км. Според Autoevolution, германецът обмисля да се сдобие с електромобил на конкурента на Tesla – Lucid, чийто седан Air има още по-впечатляващи характеристики. В края на май той успя да измине 1106,2 км с едно зареждане.

Цената на седана Lucid Air започва от 77 400 долара, което е по-малко от тази на Tesla Model S Long Range – 82 990 долара. Топ-версията Air Dream Edition обаче се оценява на 169 000 долара, като целият тираж отдавна е разпродаден.


0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тоя сменя батерии и мотори все едно е периодичното обслужване смяна ремъци и ролки. И да го питам как ще стане тоя номер с нанайсе смени на батерии приновите тесли дето заработват батериите в структурата!?