IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Dacia получиха ново лого

Румънската компания представи променената си визуална идентичност

Всички автомобили на на Dacia, които ще слязат от конвейера от 16 юни нататък, ще получат новото лого на румънския производител. Той ще бъде поставено на предната решетка, на колелата и на задната част на автомобила.


Dacia Link


Емблемата носи името Dacia Link и е съставена от стилизирани D и C, съединени като връзки на верига. Колите с нея обаче ще бъдат доставени едва през последното тримесечие на 2022 г., тъй като в Renault искат въвеждането на пазара на новото лого да стане след автомобилното изложение в Париж, което трябва да се проведе от 17 до 23 октомври.

В компанията определят промяната като нова „визуална идентичност“ на марката, като понятието Dacia Link вече ще се използва за комуникация и дилърски услуги. Заедно с нея идва и новият нюанс Megalite Grey, поставен на рейлингите на покрива, на предните и задни защитни елементи на каросерията, както и на корпусите на външните огледала на Sandero Stepway, Spring и Duster.


Dacia Link


Едновременно с това беше потвърдено и решението Dacia да стане първата марка от групата Renault, при всички превозни средства максималната скорост е ограничена по електронен път на 180 км/ч.

„Стартирането на новата визуална идентичност в гамата на Dacia е чудесно упражнение за координация за нашите екипи. Благодарение на приноса на всички в екипа, Dacia преработва външния вид, като запазва своята ДНК. Тази трансформация ни позволява да демонстрираме начина, по който подхождаме към колата", коментира Давид Дюран, директор на дизайна на румънската марка.


Dacia Link


На свой ред, продуктовият мениджър Лионел Джайе добави: „Dacia се развива в крак с времето и нейният имидж става още по-модерен. Основните принципи, залегнали в основата на продуктите, са допълнително засилени, за да отговорят на истинските очаквания на клиентите.

Универсални и здрави превозни средства, подходящи за дейности на открито, с гениално оборудване и прагматичeн икономическа и екологичен подход. Новото визуалната идентичност предава тези послания и прави марката още по-привлекателна. Това е едно ново начало за Dacia”.


Още снимки на промените в моделите на Dacia и тяхната нова идентичност - вижте в галерията:


0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Митко ( преди 1 година )
    Много евтина и проста емблема.
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Аз пък ( преди 1 година )
    На мен лично не ми допада модата която се налага последните години - целия преден/заден капак да е изписан с името на марката/модела.
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Gogo ( преди 1 година )
    Имаме една много добра поговорка за лисицата и гроздето ,че виждам коментарите,затова се намесих.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 1 година )
    Че то на увредените кога им е бил мил живота!? Даже "доктори" се пишат вече ...конски?
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста дачии вдигали над 200км/ч!? Трябва да си любител на адреналина за да вдигнеш тази скорост на кашкаваленото им окачване. На мен лично не ми омръзнал живота.
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Марк Твен ( преди 1 година )
    Много милитари цветове. Готвят се за война.
  • #10
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Доктора ( преди 1 година )
    Дачия върви напред и нагоре. Достъпна,надеждна и практична кола. Все по-красива и все по-комфортна.
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 1 година )
    и #7 също!
  • #8
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Мдаа, съвсем сериозн ( преди 1 година )
    #5 трябва да се прегледа обстойно! Че уврежданията от ползване на рено/неуДачия са необратими!!
  • #7
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Stepway ( преди 1 година )
    Много са ми сладки коментиращите обидно Дачия! Мамини сладки... Това е кола за хора с акъл в главата, които не се интересуват, а и не желаят кожен салон и екстри принизяващи индивида до ниво кифла, *** и подобни твари! В същото време всяка една модификация разполага при желание с всички технологични новости относно комфорт и сигурност, а относно ограничението до 180... Доста дачии достигат и подминават 200 км/ч, но не е в това въпроса.