IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG G 63 4x4² се завръща в по-екстремен вариант

Германците представиха второто поколение на чудовищния всъдеход

Германският производител Mercedes-Benz обяви, че G-Class във версия 4x4² се завръща и е по-брутален от всякога. Новото поколение на суперлуксозния офроудър използва V8 двигател с 585 к.с. от модификацията G 63 AMG, за да се трансформира в истински звяр, подходящ за всеки терен, без да забравя лукса и комфорта за пътниците.


Mercedes-AMG G 63 AMG 4x4²


Тази версия на всъдехода отново ще излезе в ограничен тираж, като ясно се вижда, че тя се различава от останалите G-Class. Официалните данни, съобщени от производителя, доказват това. Автомобилът получава нови оси, които са разположени по-високо, за да бъде постигнат по-голям пътен просвет и поставяне на по-големи гуми.

Разстоянието между бронята и земята вече е 351 мм (за сравнение при стандартната G-Class то е 238 мм). Капацитетът на газене е увеличен от 70 на 91 см, а ъгълът на атака на препятствие, които беше 27 градуса, вече е 40 градуса.


Mercedes-AMG G 63 AMG 4x4²


Новият Mercedes-AMG G 63 4x4² е оборудван с 22-цолови алуминиеви джанти, специален спойлер на покрива, в който са интегрирани допълнителни LED-светлини, нов капак за резервното колело и множество карбонови вложки по каросерията.

В интериора откриваме кожени седалки Nappa с волан, покрит с микрофибър Dinamica и лайсни от черни въглеродни влакна. Пред водача има 12,3-инчов цифров инструментален панел, който позволява въвеждането на персонални настройки за движение по тежки терени. За тази версия са предвидени общо 40 цвята, включително Green Hell Magno, познат от AMG GT-R.


Mercedes-AMG G 63 AMG 4x4²


Иновациите са значителни и при двигателя. Ако първият 4x4² развиваше 422 к.с., сега 4,0-литовият V8 битурбо достига 585 к.с. и 850 Нм. В комбинация с 9-степенна автоматична трансмисия и постоянно задвижване на всички колела, Mercedes обещава ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Що се касае до разхода, от компанията посочват 20,1 л/100 км при нива на вредни емисии СO2 от 456 гр/км. Доста впечатляваща е и цената, която стартира от 250 000 евро.


Още снимки на бруталния всъдеход - вижте в галерията:


Снимки: Mercedes-Benz


0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до#5 ( преди 1 година )
    Ти от твоето село излизал ли си? Какви лекари, инженери, адвокати и бизнесмени, какви 5 лв. Излез от селото си, разхоиди се из Европата и ела да ни кажеш колко коли видя от този модел и колко от тях са карани от въпросните типажи, споенати от теб. От над 20 г, живея в европата, обиколил съм всички европейски държави и мога да ти кажа, че да видиш G-Class е голяма рядкост. Много голяма.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Мутро автомобили са за България. Навсякъде из Европа такива коли се карат от лекари, инженери, адвокати и бизнесмени които нямат нищо общо с мутри.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Явно болния си ти, щом си пробвал инструментите на всички олигарси и знаеш, че са им малки, а явно си и грозноват щом не ги вдигат.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мутро-автомобил за съмнително забогатели олигарси, мутри и престъпници.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Красота