IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вратата на колата се затваря шумно?

В повечето сервизи ще ви сменят цялата част, а това съвсем не е евтино

Силно щракване при отваряне на вратата и не по-малко звучно при затваряне е характерна неприятна черта за много автомобили. В сервиз на оторизиран дилър този проблем се решава чрез смяна на бравата, но услугата е прекалено съкпа. Сега ви разказваме за значително по-евтин начин за отстраняване на този проблем.


врата


Всеки от нас рано или късно ще чуе този звучен, остър и постоянно усилващ се звук: силно щракване при отваряне на шофьорската врата. Именно тя, като най-използвана, е първата, нуждаеща се от ремонт. Естествено, при затваряне звукът отново ще ви напомни за себе си. Това обикновено е проблем за употребявани автомобили, каквито са болшинството у нас.

Проблемът, както вече стана ясно, е в бравата, която с течение на времето се износва. Но тя може да се ремонтира, при това доста безболезнено. Виновникът за този шум обикновено е "зъбчето", което захваща неподвижната скоба на колонката. От стотици хиляди отваряния и затваряния, то се разхлабва и с времето започва да издава въпросния досаден звук. Как се решава проблема? Отговорът е прост и ясен: просто трябва да се презанити. Задачата изисква определон умение и старание, но ако е успешна, ще бъде напълно безплатна.

Опитът показва, че се разхлабва долната част, тази, която е по-близо до земята. За да направите "операцията" трябва да демонтирате бравата и внимателно да занитите долната част. Работата ще отнеме същото време време, колкото за монтаж и демонтаж, но можете точно и надеждно да свършите работата само по този начин. 

Ключов момент: в никакъв случай не трябва да удряте силно, надявайки се да занитите износено парче желязо с един удар. По-добре е да ударите 10 пъти слабо, отколкото веднъж силно, но в същото време да счупите самото резе.

Въпреки това, полученият ефект ще бъде достатъчен, за да оправдае както цялата вечер в гаража, така и времето, прекарано в монтажните работи: дефект, ремонтиран самостоятелно и безплатно, гарантира най-малкото самочувствие.


0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредните глупости и простотии! Какво занитване, какви 5 лв., какви зъбчета, какво износване ви бият в празните куфалници! Проблемът е, че с течение на времето вратата започва да увисва. Това е причината, а не ключалката. На повечето коли може да се регулира вратата с разхлабване на болтовете, които я държат. Ако не може да се справите, отивате на майстор. Работата е за 10-15 мин и нищо не се разглобява и не е скъпо да се регулира вратата. Това е от мен и ме слушайте "специалисти" като Аутомедия
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Българина ( преди 1 година )
    Сложете видео или снимки поне, моля.