IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дори служителите на АвтоВАЗ не искат „антикризисната“ Lada

Въпреки отстъпките работниците в концерна масово отказват да си купят Granta

Представители на един от дилърските центрове на Lada в Толиати, съобщиха за масов отказ на специалистите на АвтоВАЗ да закупуват автомобили на руската марка. Дилърът участва в корпоративната програма на концерна и предлага коли на служителите му с големи отстъпки, но въпреки това липсва интерес.


Lada производство


Новината съобщава тематичният канал в социалните мрежи Avtograd News, който отбелязва, че дилърите вече имат почти всички автомобили на концерна от Толиати в няколко версии на технически възможности. И все пак почти никой не иска да ги купува.

Освен това има множество откази за закупуване на автомобили, които преди това са били поръчани от служители на завода АвтоВАЗ, участващи в програми за закупуване на автомобили срещу обезщетения. Явно по-ограмотените технически са наясно какви са рисковете от модели като опростената Granta, продавана без ABS и въздушни възглавници.

Отскоро в мрежата циркулира и информация, че дъщерното подразделение LADA Sport е започнало да произвежда специална модификация на Lada Granta Drive Active в антисанкционна версия. На водещата производствена площадка на АвтоВАЗ производството на опростената Granta започна на 8 юни тази година, но по информация на Avtograd е било спряно ден-два по-късно, а служителите са пуснати в отпуск до средата на месеца, когато асемблирането отново трябва да стартира.


Lada производство


Междувременно, от УАЗ обясниха как ще започнат да опростяват автомобилите си. Ако си мислите, че на машини като "Буханка" и "Патриот" няма какво повече да се опрости - не е така... Всикопроходимият бус и всъдехода на концерна ще се лишат от антиблокиращи системи и (евентуално) въздушни възглавници, подобно на колите на Lada.

От УАЗ са намерили алтернативен доставчик на ABS, но компанията не е успяла да сертифицира такива коли. Компанията и до момента предлагаше "Патриот" във версия без еърбег, но явно това ще стане стандартна процедура. Не е ясно дали "антисакционните версии" ще засегнат и пикапа и лекотоварния "Профи", но това е много вероятно...

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Дани ( преди 1 година )
    Ние да не караме по хубави четвърта употреба коли от европа по на двадесет години
  • #13
    2 rate up comment 25 rate down comment
    от 12 пак ( преди 1 година )
    А и да. Ладите може да са калпави (спор няма), може да са грозни, недодялани и без никакви екстри, ама ще могат да си ги карат. Ние като евро-атлантици, ще можем ли да си караме немските, японските, американските или италианските коли, пък били те и чисто нови и от най-висок клас ? Мен като гражданин на европейска държава, кво ме грее, че руснаците щели да карат кофти коли ? Аз ям руско нещастие, или си карам колата с него ?
  • #12
    5 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не знам кви коли ще (или не) карат руснаците, ама Европата и Щатите такъв ще го ядат от Азия, че само до Мерцедеси и Кадилаци ще им е. :D Само стойте и гледайте, ноември-декември като дойдат и като почнете пускате печките щото ви е студено и да палите лампите вкъщи в 16:30 щото ви е тъмно какво следва. Тия всичките тука в Европа, дето го вадят много голям, ще бягат там, на място, на червеното килимче, в Москва. Само не разбрах, кво се радвате, че руснаците не искали новите Лади ?
  • #11
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До 10! Копейкин купи миналата година Форд Мондео!
  • #10
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Автоманяк ( преди 1 година )
    Че през комунизма по умните и техничарите си копуваха западни стари коли .от1988г карам западни и нищо общо с СССр тришките .макар и по лиценз на Фиат си бяха недодялани Кой ще ти купи Лада сега И Костадинов ,/Купейкин/ кара вероятно Мерцедес смешно статии за Руски коли всичката им техника е такава.правена не доправена и скърцаща.
  • #9
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Вълната ( преди 1 година )
    Цяла Европа я очаква вълна от рускини! Буквално ще ни залеят! Открай време много жители на тази "велика" страна искат да избягат където и да било, но по обясними причини това далеч по-лесно се удава на мамашките! Бягството, което обаче сега предстои ще бъде невиждано по мащаби.
  • #8
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Автентичните ( преди 1 година )
    Така руските коли ще се върнат към автентичния си неподправен и неподвластен на времето вид, който най им приляга. За какво им е ABS? Между другото, Русия има дългогодишен опит в разработването на ABS, който обаче така и не е дал никакъв резултат. Така че, това си е стара тяхна мечта, но едва ли ще се пробват отново. Те вече са разбрали, че система ABS не е по силите на мужика. В тази държава произвеждат много качествени капанчета за мишки!
  • #7
    25 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не ги мислете ***! След забраната за движение на каруци по улиците на София - ще им пратим хиляди да се возят!
  • #6
    35 rate up comment 3 rate down comment
    Кольо ( преди 1 година )
    Теее братята 60 години една кола не можаха да направят като хората,че сега ли ...
  • #5
    44 rate up comment 4 rate down comment
    Логан 1 фейслифт ( преди 1 година )
    Повечето потенциални клиенти (в Москва и Петербург) мислят как могат да избягат в държавите от НАТО а не да сменят колата си с по-лоша за повече пари