IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra показа и първия си SUV изцяло на ток

Tavascan е испанският еквивалент на Volkswagen ID.4 и Skoda Enyaq iV

Електрическата офанзива на новата испанската марка Cupra продължава. Компанията представи и първия си SUV с изцяло електрическо задвижване, който ще се появи на пазара през 2024 г. Той се казва Tavascan, като всъщност е еквивалент на познатите Volkswagen ID.4 и Skoda Enyaq iV.


Cupra Tavascan


Външният вид на кросоувъра до голяма степен повтаря този на концептуалната версия от 2019 г., като следва стила на хечбека UrbanRebel, който ви представихме вчера. Този дизайн дебютира при електрическия хечбек Cupra Born и ще бъде използван за бъдещите модели на марката.

Що се касае до интериора на модела, той се различава значително от този на останалите електромобили на платформата MEB. Салонът също е повлиян до голяма степен от концептуалния автомобил, като в него се залага на голям сензорен екран и компактното цифрово арматурно табло.


Cupra Tavascan


Засега производителят не разкрива спецификациите на модела, но тъй като Cupra вече заема позицията на спортна марка във VW Group, то това означава, че Tavascan ще получи задвижването на Volkswagen ID.4 GTX. Съответно, новият SUV ще развива мощност от 299 к.с., осигурявани от батерия с капацитет 77 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 6 секунди, а пробегът с едно зареждане се очаква да бъде около 480 км.

Платформата MEB, която ще използва кросоувърът, позволява и поставянето на по-слаби електромотори, както и на по-малка батерия. Това означава и евентуалното наличие на по-евтини версии на Tavascan. Дали такива ще има обаче, ще стане ясно при премиерата на модела след 2 години.


Cupra Tavascan

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Със 77кв/ч батерия 480 км/ при скорост макс 50 км/ч което го прави слабоприложим за извън града.Между другото квтч е неправилен запис на мерната единица широко използвана от бг псевдофизици и експерти това просто значи че осигурявя мощност еди колко си киловата производно на вата единицата за мощност за един час времевя единица.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Таблетите са сложени, за да може когато зареждаш колата, което до скоро пък и сега отнема известно време, да можеш да се забавляваш, било с филми било с игри или нещо в нета! Те са там поради функционали причини, а не дизайнерски! Възможно е, когато времето за зареждане стане пренебрежимо малко да ги махнат! Може и да ги оставят, обаче за някой, който иска да джитне една две обиколки на Gran Turismo 7, докато гаджето/жената пазаруват в мола :))))
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С тея таблети вътре става адски досадно.